Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut s ponosom predstavljaju četvrti po redu Tjedan turskog filma koji će se u zagrebačkom kinu Europa održati od 19. do 24. svibnja. U tih šest dana, zagrebačkoj publici bit će predstavljeno dvanaest filmskih uradaka poznatih turskih redatelja te pripadnika nove generacije turskih filmaša, čiji su filmovi posljednjih nekoliko godina imali izrazito dobar odaziv kritike i publike te zauzimali visoka mjesta na box-office ljestvici u Turskoj.

TTF u utorak 19. svibnja u 19 sati otvara film Mahmut i Merjem” Mehmeta Ade Oztekina u kojem naša poznata glumica Kristina Krepela glumi s Arasom Bulutom Iynemlijem, poznatim turskim glumcem iz serije “Kad lišće pada”.

Za djecu je u ponudi poseban program za vikend. Prekrasan dječji film “Mu tiya mu – tajanstvena melodija” prikazivat će se 23. i 24.5. u 11 sati, a nakon filma djeca će na besplatnoj radionici moći za sebe i prijatelje izraditi turski suvenir “plavo oko”.

Osim toga, tijekom trajanja TTF-a u Art Caffeu Potepuh na Trgu Petrice Kerempuha moći će se uživati u turskoj glazbi, turskoj kavi i turskim delicijama. Na istom mjestu, od 21. do 24. svibnja u večernjim satima puštat će se projekcije uspješnih filmova prikazanih tijekom TTF-a proteklih godina. Naravno, neizostavan događaj je i poseban TTF party pretposljednjeg dana, u subotu 23. svibnja.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a ulaznice za svečano otvorenje potrebno je podignuti na blagajni kina Europa u ponedjeljak ili na dan otvorenja.

Više informacija o programu i događanjima u sklopu Tjedna turskog filma pogledajte na SLUŽBENOJ STRANICI TTF-a.