“Tres chic” filmska večer u četvrtak, 9. veljače u 20 h, ugostit će, prema mnogima, najveći filmski spektakl svih vremena – film Titanic u 3D formatu.

Prilika je to koja se ne propušta jer se najpoznatiji film redatelja Jamesa Camerona vraća na velika platna u sva CineStar kina povodom svoje 25. obljetnice u remasteriranom IMAX® 3D, 4DX i 3D  formatu.

U Kaptol Boutique Cinema će se tom prigodom s početkom u 19:30 održati zanimljiv panel na temu: “Titanic: 111 godina od tragedije, 25 godina od kultnog filma”, a o fenomenu najpoznatijeg broda u povijesti govorit će filmski kritičar i politolog Boško Picula te Slobodan Novković, najpoznatiji hrvatski titanikolog koji je izdao već nekoliko knjiga na ovu temu.

Leonardo DiCaprio as Jack in Titanic.

Titanic je i danas neiscrpan izvor zavjera i budi radoznalost svih generacija, a posebno je utjecao na gosta večeri, g. Novkovića – hrvatskog istraživača koji je velik dio života posvetio upravo istraživanju Titanica, velebnog broda koji je potonuo davne 1912. nakon samo pet dana plovidbe i velike medijske pompe. Posebnost večeri u Kaptol Boutique Cinema bit će pop up izložba kolekcionarskih predmeta povezanih s jednom od najpoznatijih brodskih tragedija ikada. Eksponate možete pogledati prije projekcije filma od 19 – 20 sati, a doneseni su iz Spomen kuće Titanic koja se nalazi u Bratini pokraj Zagreba.

(L-R): Kate Winslet as Rose and Leonardo DiCaprio as Jack in Titanic.

Možda niste znali da je na brodu bilo nekoliko Hrvata, baš kao i na Carphatiji, brodu koji je Titanicu krenuo upomoć, kao I da su Camerona oduvijek fascinirale brodske olupine  tako da je prije službenog snimanja filma, nekoliko puta ronio u dubine Atlantika kako bi sam snimio olupinu.

Cameronov “Titanic” je drugi film u povijesti s čak 11 zlatnih kipića i prvi s nevjerojatnom zaradom od preko 1.5 milijardi dolara, a držao je rekord sve dok ga sam Cameron nije svrgnuo s prijestolja najunosnijih filmova svih vremena i to Avatarom 2010!

Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar® Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton. Redatelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.

(L-R): Kate Winslet as Rose and Leonardo DiCaprio as Jack in Titanic.

Mnogo je fascinantnih detalja oko filma i pravih povijesnih događanja zbog kojih je tema aktualna i dalje, a više o tome imate jedinstvenu priliku saznati 9. veljače u  WOW baru Kaptol Boutique cinema prije projekcije. Kapacitet za Tres Chic projekciju je ograničen, a sve posjetiteljice očekuju i pokloni.

Titanic se u CineStar kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. veljače, u distribuciji Blitz filma. Ulaznice su u prodaju online na www.cinestarcinemas.hr  ili na blagajnama kina.