TimariteljZahvaljujući novom programu Zoološkog vrta grada Zagreba zaljubljenici u životinje mogu postati timaritelji na jedan dan. Što sve uključuje briga za životinje, među prvima su doznali glazbenici Mile Kekin i Jura Blažević te voditeljice Iva Šulentić i Ines Preindl.

Novi program Zoološkog vrta grada Zagreba zaljubljenicima u faunu omogućuje da sve o brizi za životinje doznaju iz prve ruke. Program Timaritelj na jedan dan uvodi ih u nastambe – životni prostor stanovnika Zoološkog vrta.

Tijekom jednodnevnog boravka u Vrtu, profesionalnim timariteljima pomažu u čišćenju i uređivanju nastambi, hranjenju te vježbanju životinja. Zahvaljujući tome mnogi će svoje dječje snove moći pretvoriti u stvarnost. Nezaboravan dan u Zoološkom vrtu proveli su, još dok je stručni tim Vrta oblikovao program, glazbenici Mile Kekin (Hladno pivo) i Jura Blažević (Connect) te voditeljice Iva Šulentić i Ines Preindl. U ruke su hrabro primili neke od „strašnijih“ životinja poput zmija i paličnjaka, a s voljom su se uhvatili i težih poslova poput čišćenja nastambi.

Kako je to izgledalo, možete vidjeti na YouTubeu: http://youtu.be/JDfgyJGMjVE

Program Timaritelj na jedan dan namijenjen je punoljetnim osobama. U skupini jednodnevnih timaritelja mogu biti do četiri osobe, a svakoj je skupini osigurana stručna pratnja edukatora i timaritelja. Od njih će doznati kako pripremiti i poslužiti hranu crvenim pandama i lemurima te kako obogatiti životni prostor lemura. Naučit će i što je najvažnije pri čišćenju nastambi antilopa i nojeva, kako održavati terarije za trnaste paličnjake i ostale beskralješnjake, kako izraditi akvarij te hraniti grabežljive murine i električne jegulje. Bliski susret imat će i sa zmijama. Naučit će razlikovati otrovnice, a neotrovnu će zmiju moći držati u rukama.

U tijeku su upisi u program, a prvi će se jednodnevni timaritelji neobičnih zadataka u Vrtu uhvatiti već početkom listopada.

Za sve sudionike osigurani su užina te darovi za uspomenu.