Kazalište Moruzgva već više od desetljeća djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora. Kada je ova umjetnička organizacija započela s radom, imala je jednu misiju, a ta je poboljšanje svijeta kroz čistu umjetnost. Od osnutka pa sve do danas, kazalište Moruzgva se uspješno pozicioniralo na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire. Njihove predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske već godinama, a ta činjenica savršeno govori sama za sebe.

Tijekom ovog ožujka, svi zainteresirani posjetitelji moći će uživati u Moruzgvinim najpoznatijim predstavama. Baš zato jer je ožujak mjesec kada je prije 11 godina osnovano i pokrenuto kazalište Moruzgva, slavljenički mjesec započeo je njihovom sinoćnjom, prvom ikad izvođenom predstavom i uspješnicom – „Gola u kavezu“. Predstava ni ovoga puta nije prošla bez ovacija publike, a u prepunoj Vidri, glumice Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Ana Begić Tahiri, još su jednom pokazale svoj nepresušan talent, ostavivši srce na daskama koje život znače.

Riječ je o duhovitoj melodrami redatelja Ivana Lea Leme koja se bavi majčinstvom u suvremenom društvu. Spomenuti kavez iz naslova predstave, zapravo je simbol straha od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj se pitanje tradicionalne obitelji dovodi u pitanje. Ova predstava o trima prijateljicama govori o suvremenim problemima današnjeg društva, odnosima, nedostatku komunikacije, usamljenosti i prijateljstvu. Divna glumica Barbara Nola, nagrađena je za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumaca u Vinkovcima 2010., dok je nagradu za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010. odnijela talentirana Ana Begić Tahiri.

Ožujak je definitivno mjesec umjetnosti pa ako već niste, nemojte propustiti neke od naslova poput „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza“  – 18. ožujka, uspješnicu „Brodolomke“ dva dana kasnije – 20. ožujka te konačno  „Otpisane“ 24. ožujka ove godine.

Umjetnička vrijednost svih ovih predstava prepoznata je u javnosti, ali i od strane kritike, s obzirom da su u postavi svih njih dobitnici više nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, među kojima su najvažnije i najrecentnije one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine. Daria Lorenci Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu u predstavi „Brodolomke“ na Bobijevim danima smijeha 2018. Ecija Ojdanić primila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi OtpisaNE na “Glumištu pod Murvom 2019.”, kao i nagradu Zoranov brk za ulogu Dinke na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2019.

Misija kazališta Moruzgva je okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje. To im je i uspjelo, budući da su višegodišnji uporan rad, kreativnost i inovativnost rezultirali uspješnim pozicioniranjem Kazališta Moruzgva kao važnog čimbenika na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire. Činjenica da im predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske, govori o njihovoj popularnosti i priznatosti.

Ulaznice za sve ove predstave koje su obilježile 11 godina kazališta Moruzgva možete kupiti online na: http://bit.ly/Moruzgva