Kažu da 90% pobjede čini priprema za utakmicu. Ako je to istina, hotel u kojem nogometaši spavaju noć prije utakmice svog života svakako je jedan od važnih faktora njihova uspjeha.

U svjetlu trenutačnog nogometnog ludila u Francuskoj i činjenice da bi više od trećine (34%) ljudi koji su ove godine putovali zbog sporta radije otišlo na sportski događaj nego na medeni mjesec*, Booking.com je objavio razgovor s Thierryjem Henryjem.

Thierry Henry

 

U razgovoru naglašava posebnu vezu između putovanja i sporta, kao i čarolije koja se povezuje sa savršenim smještajem. Henry boravi u istoj hotelskoj sobi u kojoj je boravio prije osvajanja titule Lige prvaka 2009. u Rimu, govori iskreno o svojoj karijeri, putovanjima kao slavni nogometaš kao i o tome zbog čega Rim smatra toliko posebnim.

“Kad god razmišljam o Rimu, sjetim se finala Lige prvaka 2009. godine“, kaže Thierry Henry, službeni ambasador Booking.com-a za sportsko ljeto 2016. godine. „Osjećam se kao da sam ondje. Ponekad razmišljaš previše o utakmici ako si sam u sobi. No tada su ondje bili moja obitelj i prijatelji te sam se osjećao kao kod kuće. Ne razmišljaš previše o utakmici. Je li mi ovo zadnja prilika? Hoću li pobijediti? Priprema za tu utakmicu bila je savršena.“

Thierry govori o prednostima međunarodne karijere i o tome kako ga njegova ljubav prema nogometu i dalje motivira da istražuje svijet oko sebe, čak i u gradu kao što je Rim, za koji ga veže toliko lijepih uspomena.

“Putovao sam puno, ali nisam uvijek imao vremena posjetiti grad,“ nastavlja Henry. „Kad god dođete u Rim, čini se kao da uvijek postoji nešto što ste propustili. Šetate okolo, skrenete u uličicu, razgledavate…na svakom je koraku neka znamenitost vrijedna divljenja. Rim je prekrasan grad. Lijepo je ponovno biti ovdje.“