Sedmo izdanje međunarodnog festivala komorne glazbe Musica Maxima održat će se od petka 15. do ponedjeljka 18. svibnja 2015. u muzeju Mimara. Festival čine svakodnevni koncerti u 20 sati i posebna matineja u nedjelju, 17. svibnja u 18 sati.

Musica Maxima održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te Ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj, a u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra i pod umjetničkom vodstvom ruskog violinista Maxima Fedotova.

Nastupe na Festivalu ostvarit će popularni francuski virtuoz na klaviru Francois Weigel, zatim ruski “Paganini” Maxim Fedotov, ravnatelj Konzervatorija u Petrogradu – čelist Sergei Roldugin, hrvatska dirigentica Marija Ramljak, dobitnik nagrade Antionio Janigro – violončelist Jeremias Fiedl te izbor hrvatskih komornih sastava i solista.

U proteklih šest godina, Musica Maxima u Zagreb je doveo brojne svjetske glazbenike iz desetak zemalja te više od tri tisuće posjetitelja. Ove godine očekuje se oko 800 posjetitelja među kojima će biti i veleposlanici ambasada Rusije, Francuske, Japana i Južne Koreje.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni u radno vrijeme muzeja Mimara te sat vremena prije koncerta po cijeni od 40 kuna i 30 kuna za učenike, studente i umirovljenike. Ostale informacije o programu pronađite na SLUŽBENOJ STRANICI FESTIVALA