Kulturni centar Peščenica i ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana voda organizira edukativno likovne radionice za djecu. Radionice će se održati 16. i 20.  ožujka s učenicima OŠ Fran Krsto Frankopan.

Tijekom radionice djeca će razgovarati o problemima očuvanja pitke vode i vodnih resursa te izraditi likovne radove koji će prenijeti njihovu poruku. Ovim radionicama želimo osvijestiti djecu i mlade o važnosti vode u svakodnevnom životu i skrenuti pozornost na posljedice njenog zagađenja.

Također, želimo  potaknuti djecu i mlade da uspostave kontakt s prirodom i postanu svjesni ekoloških problema, te da svojim djelovanjem pridonesu globalnim ciljevima očuvanja pitke vode i vodnih resursa. Likovni radovi nastali na radionici biti će izloženi tijekom ožujka i travnja u prostoru atrija Kulturnog centra Peščenica.

Ovakvim akcijama KCP radi na edukaciji djece te stvaranju svijesti o društvenoj odgovornosti brige za okoliš.

Rezolucijom UN-a  22. ožujka 1993. g. odlučeno je da se taj dan obilježava kao svjetski dan voda, te da se diljem svijeta skrene pozornost na probleme vezane uz vodu i vodene resurse. Prema procjenama čak 1,1 milijarda ljudi nema pristup pitkoj vodi, a 2,4 milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uvjeta. Kako biste i vi pridonijeli očuvanju pitke vode koristite ju racionalno! – zatvorite slavinu dok perete zube, kosu ili suđe, ušteda je zapanjujuće velika!