Početna Novosti Svijet putovanja na jednom mjestu

Svijet putovanja na jednom mjestu

Svijet putovanja na jednom mjestu

Na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom četvrtog međunarodnog sajma turizma Place2go, održanoj u hotelu Esplanade u Zagrebu, predstavljene su egzotične i nama bliže zemlje iz kojih dolaze brojni izlagači, a najavljen je i program predavanja te restorani i prodavači koji će posjetitelje privući ukusnim specijalitetima i zanimljivim šopingom. Place2go se održava od 13. do 15. ožujka, kao i dosadašnjih godina u Boćarskom domu u Zagrebu.

Direktorica sajma Damjana Domanovac za medije je otkrila više informacija o novim, ali i već vjernim izlagačima koji će se truditi osvojiti potencijalne putnike atraktivnim ponudama i zanimljivostima iz svojih zemalja. “Na ovogodišnjem sajmu Place2go sudjeluje preko 170 izlagača koji će predstaviti ponudu iz 18 zemalja. Tako će posjetitelji moći saznati što ih očekuje u egzotičnim i dalekim zemljama poput Tajlanda, UAE, Irana, Malezije, Indije, Japana, Tunisa, Turske…ali i onim bližim, no ništa manje zanimljivim poput Njemačke, Bugarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije. Tu su i neki potpuno novi izlagači koji dolaze iz Belgije, Kine, Rusije pa čak i daleke Namibije. Drago nam je što iz godine u godinu putnicima možemo ponuditi šarolikije i interesantnije ponude, potaknuti ih da se odvaže posjetiti dalje destinacije koje im se čine nedostupne, ali ih i upoznati s nepoznatim informacijama o bliskim destinacijama o kojima su možda mislili da već sve znaju i da ih ne mogu iznenaditi. Na sajmu će biti prisutne i brojne aviokompanije, hoteli, resorti, toplice i wellness centri.”

Posjetitelje svake godine posebno privuče fantastična nagradna igra Place2go putovnica. I ove godine neće ostati razočarani nagradama. Očekuje ih putovanje u London, Pariz, smještaj u Las Vegasu, aviokarte za Dubai, Istanbul u business klasi, wellness vikend, putovanje u Mađarsku, Beograd, dizajnersko pokućstvo i koferi, bez kojih se ionako nikuda ne može.

Humanitarni karakter

“Kako znamo da je putnicima jedan od najboljih dijelova putovanja uživanje u gastronomskim specijalitetima, trudimo se da i našim posjetiteljima ponudimo raznolike i zanimljive restorane u našim poznatim kućicama u dvorani Balon. Ove godine tu su bavarski Maximilian, japanski Binimoto, iranski Karavansaraj, indijski Maharadja, turski Lokma, azijski Wok by Matija, Ruske delicije pripremat će omiljena jela ruskih velikana, Hotel Tomislavov dom najbolje kontinentalne specijalitete, Brko i Brko ličke, a Sora catering istarske. Na Place2go marketu moći će se kupiti različiti autohtoni i egzotični proizvodi poput začinskog bilja i cvijeća, razna ulja, čajeva, umaka, sadnice ljutih papričica, belgijska čokolada, egzotično voće i povrće, konopljino ulje i brašno, proizvodi od lavande, ali i nakit, prirodna kozmetika te suveniri”, nastavila je Domanovac.

Istaknula je i humanitarni karakter sajma: “I ove godine nastavljamo suradnju s humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, koja aktivno djeluje na područje cijele Hrvatske te susjedne BiH. Udruga također djeluje i u Africi gdje ima sagrađeno sirotište u kojem je svoj dom pronašlo 37 djece o kojima se brinu volonteri iz Hrvatske. Kroz najveći projekt udruge “Kumstvo” pomaže se 1037 djece u cijeloj Tanzaniji kojima dobročinitelji tzv. ‘kumovi’ nastoje poboljšati živote putem obrazovanja.”

Radno vrijeme sajma

Glavna dvorana:

Petak 13. 3.

10 – 14 sati – B2B ulaz samo sa akreditacijama i pozivnicama

14 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 14. i 15. 3.

10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Dvorana Balon:

Petak – nedjelja 10 – 20 sati, ulaz besplatan

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here