U VIP salonu Zračne luke Zagreb svečano je dočekana Hrvatska plivačka reprezentacija. Na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, održanom u Eindhovenu u Nizozemskoj osvojila ukupno šest medalja – dva zlata, dva srebra i dvije bronce.

Reprezentaciju su sačinjavali: Nataša Sobočan, Sanja Milojević, Antun Brzak, Matija Grebenić, Kristijan Mamić, Tomislav Marenčić, Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić i Mihovil Španja. Plivači su osvojili 6 medalja, Mihovil Španja 2 zlata i 2 srebra te Kristijan Vincetić i Sanja Milojević po brončanu medalju. Osim prijatelja, rodbine i novinara, reprezentativce su dočekali također premijerka Jadranka Kosor, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Eindhoven
Mihovil Španja srušio nekoliko rekorda

Prvu zlatnu medalju u Eindhovenu 26-godišnji Dubrovčanin Mihovil Španja osvojio je 15. kolovoza u disciplini 400 m slobodno postavivši novi svjetski rekord u vremenu 4:47.39.  Dan poslije, 16. kolovoza osvojio je i drugu zlatnu medalju u disciplini 100 m prsno i to opet s novim svjetskim rekordnom u vremenu 1:25.11.

U nastavku prvenstva Španja je 18. kolovoza osvojio srebrnu medalju u disciplini 100 m leđno, a 19. kolovoza još jedno srebro za disciplinu 200 m mješovito uz novi europski rekord u vremenu 2:37.32.

Mihovil Španja do sada je osvojio više od stotinu medalja na raznim svjetskim plivačkim natjecanjima za osobe s invaliditetom. Više od polovice su zlatne.

1 Komentar