U vašem kvartu nedostaju parkirališna mjesta, pješačka i biciklistička infrastruktura nisu funkcionalne, glavne su prometnice jedva prohodne u udarnim satima, prilazi jarunskom jezeru zakrčeni su automobilima i još mnogo toga…Pridružite nam se na susretu i razgovoru o mobilnosti na vašem području!

Dođite u četvrtak 23. ožujka 2017. od 18:00 do 20:00 sati u Mjesni odbor Horvati-Srednjaci (Horvaćanska cesta 54) i podijelite s nama probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja vašim kvartom.

I vaše mišljenje je važno!

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Tijekom 2016. i 2017. godine održani su susreti s građanima na području gradskih četvrti Črnomerec, Peščenica-Žitnjak, Donji grad i Novi Zagreb-istok. Susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.

Peti po redu susret s građanima “Kretanje mojim kvartom” organiziraju ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga “Sindikat biciklista” u suradnji s Gradskom četvrti Trešnjevka-jug. Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine „obični građani“, stanovnici kvarta. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.