Tajland, egzotična i uzbudljiva zemlja smještena na jugoistoku Azije, privlači brojne posjetitelje i avanturiste iz cijelog svijeta. Poznata i kao zemlja s tisuću osmijeha, s obzirom na njezine uvijek nasmijane stanovnike, ispunjena je najrazličitijim i najšarenijim okusima, mirisima, bojama i osjećajima, koji svakome koji ju posjeti, ostanu urezani zauvijek u srcu. Tajlanđani su iznimno ponosni na svoju kuhinju, u kojoj vješto kombiniraju pravo malo bogatstvo vrhunskih svježih namirnica i aromatičnih začina, stoga se smatra jednom od najpopularnijih i najcjenjenijih kuhinja na svijetu. Pored gastronomije, Tajland je poznat i po bogatom kulturnom naslijeđu i povijesti, uzbudljivom glavnom gradu Bangkoku, prekrasnim hramovima i bujnoj vegetaciji.

Krabi 2

No, Tajland također skriva jedan čarobni dragulj, poznatiji pod nazivom Krabi. Prelijepe pješčane plaže, kristalno čisto more gotovo nestvarno plave boje, prostranstvo palmi i preslatke životinjice na svakom koraku – prizori su tipični za Krabi, pokrajinu koja s pravom nosi epitet tajlandski raj. Tu se nalaze Phi Phi otoci, koji su svjetsku slavu stekli filmom ”Žal”. Za sve pustolovce, Krabi nudi jedinstveno iskustvo istraživanja unutrašnjosti džungle, obilazak nacionalnih i parkova prirode, ronjenje s tropskim ribicama, vožnju kajakom kroz šumu mangrova, relaksirajuću tajlandsku masažu, kupanje u ljekovitom Smaragdnom bazenu usred džungle, i još mnogo, mnogo toga. Zaista pravi raj na zemlji.

A raj nikada nije bio bliže, zahvaljujući Qatar Airwaysu, koji je, uz već postojeći Bangkok i Phuket, u prosincu prošle godine u svoju neprestano rastuću mrežu odredišta dodao i Krabi. Time je postao prva bliskoistočna zrakoplovna kompanija koja je izravno povezala Krabi sa svojim destinacijama,  u koje se također ubraja i Zagreb. Qatar Airways je u protekloj godini otvorio ukupno 14 novih odredišta, a uz Krabi se još izdvajaju Sejšeli i Namibija. U 2017. planiraju 15 novih odredišta, počevši s već otvorenim Aucklandom na Novom Zelandu, čime su njihovi putnici dobili jedinstvenu priliku iskusiti komercijalno najduži let na svijetu: Doha-Auckland.

Krabi 6

Qatar Airways nacionalni je prijevoznik Katara i jedan od najbrže rastućih prijevoznika, a posjeduje jednu od najmlađih zrakoplovnih flota na svijetu s kojom danas leti u više od 150 odredišta na svih šest kontinenata. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada za kvalitetu i izvrsnost, a na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Berlinu ITB, Qatar Airways predstavio je revolucionarni koncept – novo sjedalo u poslovnom razredu Qsuite, podignuvši tako kvalitetu luksuznih putovanja na potpuno novu razinu. Korisnicima će na raspolaganju biti bračni krevet, pokretni monitor te odvojene kabine za prijatelje i obitelj, čime se stvara dojam luksuzne kabine.

Qatar Airways početkom ove godine dodao je još jedan novitet – program besplatne tranzitne vize. Njime je omogućeno svim putnicima, koji se nalaze u tranzitu više od pet sati u jednoj od najmodernijih i najboljih zračnih luka na svijetu i domu Qatar Airwaysa – Hamad International Airport, da zatraže vizu za ulazak u Dohu bez dodatnih troškova. Uz mogućnost ulaska i boravka u Dohi između dva leta u maksimalnom trajanju do 96 sati, putnici tako imaju mogućnost uživanja u ljepotama glavnog grada Katara, od kojih se posebno ističu poznati Muzej islamske umjetnosti, žila kucavica grada – živopisna tržnica Souq Waqif, poznata po začinima, parfemima i svili, zatim jedinstveno krstarenje Arapskim zaljevom u tradicionalnim katarskim jedrenjacima te avanturistički izlet u katarsku pustinju i uzbudljiva vožnja po valovitim pustinjskim dinama.

„Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovijedača“ – kaže jedna stara poslovica. Dopustite da vas Qatar Airways ostavi bez daha te sa stilom i besprijekornom uslugom odvede u najljepše destinacije svijeta.