SUN U (Sanja Šiljković), glazbenica i vizualna umjetnica iz Zagreba u sklopu koncertne promocije svog albuma prvijenca “Discover”, 2. studenog u Pogon jedinstvo donosi spektakularni neonski audio-vizualni doživljaj.

Iako je SUN U prilično novi projekt Sanje Šiljković, već smo ju imali prilike upoznati kao pjevačicu grupe Lollobrigida, s kojom je snimila drugi album. S 20 godina zaradila je nagradu Status glazbene unije za najperspektivnijeg mladog glazbenika. Krajem 2017. godine zakoračila je u solo vode s prvim singlom “Day after day” te privukla pažnju struke i publike. Mnogi su je svrstali u nadolazeće nade, a ove godine je na Rock&Off-u dobila i priznanje struke s nominacijom za elektro izvođača godine (u konkurenciji s bendovima nipplepeople i ABOP). U srpnju 2019. potpisuje ugovor s diskografskom kućom Aquarius records, a nedavno se našla i na kompilaciji ženskih kantautorica – Femme Nouvelle, koji okuplja 11 domaćih kantautorica, redom vrsnih autorica i umjetnica.
foto: SUN U, credit: Jure Perišić

“Ovom koncertnom promocijom želim izaći iz predvidljivih okvira. Zato sam pozvala umjetnike iz različitih grana dizajna kako bi kreirali nešto što naša publika do sada nije imala priliku doživjeti na nastupima domaćih glazbenika. Obično su to klasični koncerti gdje osoba dođe poslušati koncert i to je to, a ja sam htjela ljudima pružiti nešto novo, neki kompletni doživljaj, kako audio, tako i vizualni.”

Za promociju koja će se održati u Pogonu jedinstvo 2. studenog SUN U je angažirala Eldru koja je zadužena za kompletan tehnički dio kao i impozantni video zid koji će se uspinjati u visinu od čak 9 metara. Na tom video zidu će se za vrijeme čitavog koncerta sinkronizirano na glazbu projicirati unikatni animirani vizuali čija je autorica sama SUN U. Svaka pjesma dobiva posebnu animaciju, a one su kreirane tako da funkcioniraju kao zasebni segment ‘light showa’. Također, bit će postavljena i dizajnerska rasvjeta za koju je zaslužna Dubravka Kurobaša, a duž cijelog stropa sve do pozornice, visiti će instalacije stiliziranih geometrijskih oblika, posložene u različitim nivoima koje će biti premazane bojom vidljivom pod UV lampama. Za instalacije je zaslužan Marinko Murgić.

Ulaznice za koncertnu promociju albuma “Discover” SUN U po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dan koncerta potražite putem sustava Entrio ili na blagajni kluba.

Sve informacije o događaju saznajte putem Facebook eventa, a promotivne fotografije preuzimte na linku.