Početna Festivali StudentCuts – festival studentskih kreativnih radova

StudentCuts – festival studentskih kreativnih radova

U četvrtak i petak, 14. i 15. svibnja, studentski dom “Stjepan Radić” na Savi postaje poprište novog, drugog po redu StudentCuts-a, festivala koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, u potpunosti organiziranog i realiziranog od strane studenata.

studentscuts

StudentCuts je nastao iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala koji je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice festivala.

Po prvi puta održan je u svibnju 2014. i momentalno je svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama izazvao interes medija, sponzora i studentske javnosti.

Biseri iz studentskog doma

Ove godine festival se proširio s kategorije filma na nove kategorije fotografije, 3d vizualizacije i animacije te postera ili plakata. Također, u suradnji s brojnim partnerima festivala organizirane su i druge popratne aktivnosti, a sve u svrhu oživljavanja studentskog doma na Savi.

Na nekoliko lokacija unutar doma, održavat će se izložbe studentskih radova, uključujući i podprojekt “Biseri iz studenstkog doma” kojim su prikupljene smiješne i zabavne dogodovštine iz studentskog života.

I dok su kino dvorana Forum i dvorana Pauk rezervirane za filmske projekcije, ostale prostore prožet će kreativnost grafita, revije Modnog ormara i fotografske radionice. Dobra zabava zajamčena je i s preko 12 sati koncerata bendova Trnje Live Acoustic, Široke ulice, DJ – Bronxwon, The Roomors i Big Strip Gorila, a tu su i demo bendovi Milfitter, Tapatafko te Introvers.

Drugog dana festivala organiziran je i turnir u stolnom nogometu uz glazbu i poslastice, a zainteresirani će moći sudjelovati u druženju i raspravi o organizaciji StudentCuts festivala na posebnoj studentskoj tribini na temu kako organizirati festival.

Za sudionike festivala osigurane su i brojne nagrade u navedenim kategorijama, kao i pokloni prijatelja festivala što, uz sve navedeno, zaista čini StudentCuts nezaobilaznim svibanjskim događanjem.