OMart voditelj Te─Źaja kaligrafije za mlade i odrasle i Graffiti te─Źaja za djecu osnovno┼íkolce, Miro Modul Petkovi─ç, Street art umjetnik i kaligraf podario je novi mural kvartu Voltino! Popratili smo stvaranje novog murala na papagajkama!

ÔÇ×Nedavno sam preselio u kvart Voltino u tzv. ‘papagajke’, zgrade koje su nekada bile ┼íarene i po tome dobile ovaj naziv. Boje su na zgradama vremenom izblijedile i to me ponukalo da im vratim stari sjaj. Tako sam pokrenuo inicijativu za o┼żivjeti ovu pri─Źu i u dogovoru sa stanarima oslikao jedan od ulaza u same zgrade!ÔÇť, navodi Miro Modul Petkovi─ç, Street art umjetnik i kaligraf.

ÔÇ×Jako smo sretni sa svim projektima i suradnjama koje ostvarujemo s Mirom, koji kroz te─Źajeve koje provodimo u Muzeju suvremene umjetnosti educira male i velike o Street art-u, kao obliku umjetnosti, a ne vandalizmu, kao i na na─Źinu na koji prenosi svoje znanje i vje┼ítine ispisivanja slova kroz te─Źajeve kaligrafije i Sign Painting-a. I ovoga puta, imali smo priliku popratiti nastajanje njegovog novog murala na legendarnim papagajkama o kojem ve─ç bruji cijelo Voltino. Bilo je zaista jedinstveno iskustvo promatrati proces nastajanja murala i zadivljene prolaznike radi ─Źijih je pitanja izrada murala potrajala dvaput du┼że!ÔÇť, navodi Melita Omeragi─ç, vlasnica OMart organizacije, kiparica i waldorfska pedagoginja.