Svima nam se dogodilo da za lošu prehranu izgovor nalazimo u nedostatku vremena (‘Nemam vremena za ručak!’, ‘Ne stignem doma pripremiti ručak za posao.’, ‘Ne stignem jesti u uredu.’ i slično), nedostatku izbora ili smo jednostavno prihvatili činjenicu da kvalitetan obrok možemo pojesti isključivo kod kuće ili po neprihvatljivo visokoj cijeni.
Od prije godinu i pol dana, zagrebačka ponuda postala je bogatija za Lunch – jedinstven po tome što vam na posao donosi uravnotežen obrok koji je isplanirao stručnjak – nutricionist (točnije, nutricionistica). Ne, nemojte misliti da su to obroci koji se sastoje isključivo od povrća, bez masnoća ili što god bi prosječnog potrošača moglo asocirati na obroke koji imaju veze s nutricionistom. Radi se o ukusnim, raznovrsnim obrocima, za čiju pripremu se koriste namirnice lako dostupne svima , samo pripremljene na drugačiji način, i možda u drugačijim kombinacijama. Naime, u Lunchu nema pržene hrane, bijela riža zamijenjena je smeđom, koristi se maslinovo ulje, a posebna pažnja pridaje se termičkoj obradi povrća – kažu nam da ono uvijek mora biti al dente.Jelovnik se radi unaprijed za tjedan koji slijedi, a dnevno izbor obuhvaća 5 različitih jela (2 jela s mesom, vegetarijanski obrok, varivo te obrok koji sadrži ribu, odnosno morske plodove). Obroci se mogu naručiti unaprijed za cijeli tjedan, ali i ‘danas za danas’. Neki od primjera Lunch obroka su recimo pileći odresci nadjeveni blitvom i kukuruzom uz pire od graška, sa salatom od svježeg kupusa, ribane mrkve i zelene salate, juha od muškatne tikve koja prethodi tortiljama s piletinom i povrćem i salati, dalmatinska pašticada uz roladu od krumpira nadjevenu brokulom uz salatu od crvenog kupusa i cikle…
Više o Lunchu možete saznati na službenoj web stranici www.lunch.hr.