konferencija za novinare o Floraartu (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)“Floraart”, 46. međunarodna vrtna izložba, održat će se od 1. do 5. lipnja na zagrebačkom jezeru Bundeku, gdje će se na više od 30 hektara otvorena i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora predstaviti 149 domaćih i 11 stranih izlagača iz šest zemalja, najavljeno je danas.

Ulaz na izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznoga cvjećarskog pribora i alata, sredstava prihrane i zaštite bilja i sličnog, besplatan je, najavio je Igor Toljan, voditelj “Zrinjevca” – podružnice Zagrebačkog holdinga, organizatora izložbe.

Toljan je rekao da je ove godine grad Zagreb pomogao izložbu s 1,900.000 kuna, što je manje nego prije desetak godina, ali da su i time zadovoljni i pokušavaju učiniti najviše što se može.

Od posebnih događanja na izložbi izdvojio je tradicionalno natjecanje “Hrvatski KUP florista”, međunarodno natjecanje srednjih poljoprivrednih škola, i Hrvatski projekt “Lijepa naša Sava”. Na “Floraartu” će se održati i stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice, predstave za djecu i zabavni program.

Floraart” će 1. lipnja u 11 sati otvoriti gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da je sajam “star” 46 godina, 20 godina se zove Floraart i šest se godina održava na Bundeku. Najavio je i novo uređenje Bundeka i proširenje novim sadržajima – mlinicom da “djeca vide kako se melje kukuruz”, ili ozvučenje “staze s laganom glazbom da se ljudi, dok se voze na koturaljkama, voze po taktu”. (Online-Zagreb.hr /Hina)