Sedmo izdanje 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa održavat će se od 20. do 25. rujna kinu Studentskog centra, ali je već poznat njegov natjecateljski program. Selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul od 1200 prijavljenih filmova odabrale su 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije. Među njima su K14 hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu te nova autorska lica.

O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u sastavu američkog filmaša Bena Russella, austrijske grafičke dizajnerice i videoumjetnice Tine Frank, te hrvatske kustosice Tanje Vrvilo. Svaki će se posebno predstaviti.

25 FPS će i dalje imati niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema i izbor iz recentne domaće eksperimentalne produkcije u programu Hrvatski fokus. Ove godine festival uvodi i novitet – program Kino 16 sastavljen od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima.

Sve su projekcije i ove godine besplatne, a s programom ćemo vas pobliže upoznati tijekom rujna.

NATJECATELJSKI PROGRAM .pdf (54,5 KB)

logo 25. FPS

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here