Predstavlja li sport u današnje vrijeme samo natjecanje i rekreaciju ili je postao važan element gospodarskog razvoja i BDP-a danas su mogli doznati prisutni u zagrebačkom muzeju Mimara, na promociji knjige „Sport u vremenu globalizacije“. Knjigu su  napisali dr.sc Damir Škaro i akademik Vladimir Stipetić,  a nakladnik je Visoko učilište Effectus – visoka škola za financije i pravo.

Ovo je već četvrta knjiga dr.sc Damira Škare, bivšeg sportaša i saborskog zastupnika, dobitnika mnogih europskih, svjetskih i olimpijskih odličja, a danas predsjednika AK Siget, a koautor je akademik Vladimir Stipetić, hrvatski ekonomski znanstvenik i najdugovječniji član HAZU. Dok je Damir Škaro u knjizi sjajno obradio koncept sporta kroz vlastito sportsko no i gospodarsko iskustvo, akademik Stipetić dao je svoj doprinos knjizi kroz sjajnu analitiku i mnoštvo interesantnih statističkih podataka.

Pozivu na promociju odazvali su se mnogi utjecajni gospodarstvenici i znanstvenici  kao i ostale istaknute osobe iz javnog života među kojima i prof.dr.sc Ljubo Jurčić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, prof.dr.sc Mladen Vedriš, predsjednik Ustavnog suda u Zagrebu Rajko Mlinarić. Podršku svom sportskom kolegi došli su među ostalima izraziti i Dubravko Šimenc, Tomislav Paškvalin, Tadija Kačar, Perica Bukić, Ćiro Blažević, Danira Nakić Bilić i Ivana Brkljačić. Promociju su vodili glumci Nada Abrus i Goran Grgić, a glazbeni su dio obogatili pjevačica kazališta Komedija, Renata Sabljak te operni pjevač HNK Siniša Štork uz pratnju maestra Krešimira Batinića.

Ova je knjiga potpuni kuriozitet na hrvatskom, no i svjetskom tržištu, jer su po prvi put akademik i Olimpijac napisali svojevrsnu enciklopediju o svijetu u kojem sport postaje gospodarska djelatnost. Pritom su pružili i detaljan pregled sportova, razradili najvažnija sportska događanja, istaknuli najvažnije svjetske i hrvatske sportaše kao i zaokružili problematiku financiranja sporta koji još uvijek nije zauzeo mjesto koje mu pripada, kao vrlo važne gospodarske grane i jednog od ključnih čimbenika BDP-a svake zemlje. Interesantno je vidjeti koliko je sport zapravo postao važan i kao „promotor“ turizma mnogih zemalja.

Dr.sc Damir Škaro izjavio je: „U ovu knjigu uloženo je puno truda i entuzijazma. Pripremali smo ju pet godina i prikupljali razne statistike, istraživanja i ona je za mene svojevrsna „zlatna“ olimpijska medalja. Vjerujem da će biti korisna mnogim sportašima, ljudima iz gospodarskog života, a i svima koje zanima sport i njegova evolucija u 21. stoljeću. Neki ju nazivaju i svojevrsnom „enciklopedijom“ jer daje odličan pregled sportova, sportaša, managera i može biti korisna doista svima. Posebno se zahvaljujem Akademiku Stipetiću koji mi je učinio čast da kao svjetski erudit sudjeluje sa mnom u pisanju ovog vrijednog, nesvakidašnjeg djela.„
Na promociji je najavljen i novi projekt dr.sc Damira Škare, dokumentarni film: „Velikani hrvatskog sporta“ čiji je redatelj Jakov Sedlar,  koautor i scenarist Damir Škaro.