Sofia Vicchi (40), konceptualna dizajnerica i strastveni ljubitelj umjetnosti fotografiranja, živi u talijanskom gradu Faenzi, smještenom u talijanskoj pokrajini Ravenna, regija Emilia-Romagna.

Žitelji Faenze, kojih je trenutno oko 58.000, krajem siječnja u jednom lokalnom kafiću susreli su se s izložbom fotografija o Zagrebu koje je Soffia prikupila tijekom dosadašnjih posjeta našem glavnom gradu.

“Posjet Zagrebu uvijek je veliko zadovoljstvo. Jako mi se svidio park Maksimir te Gornji grad. Općenito mi se sviđa način na koji povijest prožima duh i kulturu grada”, prisjeća se Sofia.

U Zagrebu je dosad bila četiri puta, a povratak planira vrlo skoro. Kaže da su njene fotografije u Faenzi potaknule upite i zanimanje sugrađana te da su se neki odlučili posjetiti Zagreb upravo nakon njezine izložbe.

“Zaista uživam u Zagrebu svaki put kada dođem. Dobro sam upoznala centar grada, kao i većinu turističkih atrakcija. Osim toga, zanimljiva mi je i gradska gastro ponuda, volim otkrivati ono što je vama najbolje, posebno uzimajući u obzir da mi Talijani ‘najboljom’ vidimo samo našu, domaću kuhinju”.

U planu joj je ljubav prema Zagrebu širiti ostatkom Italije, a potajno se nada da će jednog dana imati priliku istu izložbu postaviti i u Zagrebu.

“Ako postoje neki sponzori ili galerije koje bi bile zainteresirane, nadam se da će mi se javiti”, poručuje Sofia.

Sofiju i njezine fotografije možete pratiti putem FACEBOOKA PINTERESTA.

 

 

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here