Slijedećeg vikenda (petak i subota, 22. i 23. srpnja) svi ljubitelji piva ne smiju propustiti prvi Opatovina Beer Fest. Ovaj potez ugostitelja sa Opatovine priprema se još od prošlog ljeta i dva iznimno uspješna Potepuhova pivska festivala, koja su u dva ljetna mjeseca sa preko tri tisuće posjetitelja u dva dana (i to u dva navrata) bila ključni okidač za pokretanje trenda ozbiljnije komercijalizacije Craft pivskog pokreta u Hrvatskoj. I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha i duž ulice Opatovina svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći Craft pivari kao što su Zmajska, Nova Runda,Varionica, Križevačka pivovara, Pivionica, 5th Element, AirCraft Brewery, LAB Split, Medvedgrad, Garden Brewery, Pulfer, Vunetovo, Hublon.., te gostovanja iz inozemstva, kao što su npr. Bevog (Austrija), HopsBrew (SLO) ili pak O’Hara (Irska).

No prvi Opatovina Beer Fest jedinstven je prije svega po tome što se sa bogatom ponudom pivskih zalogaja, ekskluzivnih piva u boci i sa tapova itd. po prvi puta uključuje cijela ulica već dobro poznata po ‘drugačijoj’ pivskoj karti – sudjeluju lokali Harat’s pub, Broom bar, Carpe diem, Ro & Do, Craft room, Kvazar i Tolkien’s house… odnosno, cijela ulica rezervirana samo za bogatu ponudu najboljeg piva!

Opatovina Beer Fest bi, prema planovima organizatora, trebao postati tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba, a sama Opatovina ono što mediji već duže vrijeme najavljuju – središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, i turistička atrakcija ‘pivske ulice’, odnosno ‘Beer Street’ kakvom se diče npr. Dublin, London, Muenchen, Prag i druge europske i svjetske metropole.