Foto: PRESSNa jučerašnjoj tematskoj sjednici Odbora za kulturu Gradske skupštine razmatrano je izvješće o trenutnoj situaciji u vezi s funkcioniranjem Hrvatskog narodnog kazališta.

Problem funkcioniranja HNK-a vezan je uz upravljački, organizacijski i financijski segment, odnosno, uz problem neimenovanja intendanta, koji traje već godinu dana. Posljednjoj intendantici Ani Lederer ugovor o radu je istekao 1. rujna. Gradonačelnik Milan Bandić upozorio je da će Grad Zagreb prestati financirati HNK ako ne budu uključeni u izbor intendanta.

[infopunkt 7149 3]

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić izjavio je na sjednici Odbora kako se Grad zalaže za proceduru i dogovor, no ističe kako Ministarstvo kulture uporno odbija prijedlog Grada, dok istovremeno ne nudi svoj prijedlog.

Na sjednici se više puta spomenula potreba za mijenjanjem Zakona o kazalištu, budući da ne predviđa ovakvu situaciju, no Lederer je odgovorila kako trenutni zakon ne funkcionira samo u segmentu klijentelskog kadroviranja.

[infopunkt 7149 5]

Infopunkt.tv