Od kada je Zagreb doživio turistički bum, Mesničkom ulicom prolaze valovi turista na putu prema Gornjem gradu i Gričkom tunelu. Njima i mlađoj publici okrenuta je ponuda Waves Denim Bar & Restaurant-a na adresi Mesnička 6.

U bogato dekoriranom interijeru pronaći ćete lustere ručno izrađene od čaša, vaze koje izgledaju kao iz priča u „1001“ noći, stolove prekrivene sedefom, strop u koji su ugrađene bočice parfema, zidove prekrivene ručno izrađenom tapiserijom te ispisana imena svjetskih gradova-luka… Kombinacija industrijskog i modernog spojila se u malenom interijeru kapaciteta 30tak restoranskih mjesta i neposrednog ugođaja.

Waves 5

Na meniju je nova inovativna kuhinja koju pripremaju dva mlada chef-a koristeći sezonski svježe namirnice, spremljene tako da uživate u svakom zalogaju. U Wavesu nude jednostavne zalogaje kao što su home made burgeri i sendviči, ali  i ambiciozne izlete u razne svjetske kuhinje, poput tajlandske, indijske, indonezijske (…) s kompletnim menijima od tri i više slijedova. Za ljubitelje klasičnog mesnog zalogaja, ostaje izbor između morskih delicija i kontinentalnih steak-ova uz razne umake.

Rijetkost u zagrebačkoj gastro ponudi predstavljaja ponuda jednostavnih jela za doručak. Turisti, navikli na obrok nakon buđenja, posebno cijene taj ‘iskorak’, dok zagrepčani dolaze na gablec sa ‘žlicom’.

Waves 7

Kroz tjedan Waves ima razne „after work“programe i menije, kao i live music u večernjim satima.

Osim vrhunske ponude hrane, u ponudi su i hrvatska vina manjih hrvatskih vinara, probran izbor žestokih domaćih pića i craft piva, što će svakako zadovoljiti sva očekivanja gostiju.

Foto: Sanjin Kaštelan