Trčaona – prva hrvatska škola trčanja, započela je s upisima u sedmu generaciju. Polaznici će u razdoblju od 08. ožujka do 05. studenog 2017. imati mogućnost pohađati školu trčanja i sudjelovati u treninzima u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Do sada je kroz školu prošlo 4300 polaznika, a ove godine očekuje se upis 5000. trkača. Polaznici se mogu prijaviti putem internetske stranice www.trcaona.hr, a upisi traju do 06. ožujka 2017.

Škola trčanja, sveobuhvatni je program koji za cilj ima promoviranje kulture rekreativnog trčanja i poticanje zdravog načina života. Kada je 2011. godine Trčaona krenula s treninzima (tada kao adidas škola trčanja), u Zagrebu se mogao vidjeti tek poneki trkač. Danas se zagrebačkim nasipom, parkom Maksimir i stazama oko jezera Jarun teško može proći bez susreta s nekim rekreativnim trkačem. Udruga Aktivan život, idejni začetnik ovog projekta, promovira bavljenje rekreativnim sportom u svrhu zdravlja.

Istezanje_Goran Marinov

Iznimno smo ponosni na uspjeh projekta škole trčanja i što ove godine upisujemo svoju sedmu generaciju. Program Trčaona – škola trčanja usmjeren je na motivaciju polaznika da završe školu, ali i postanu zaljubljenici u rekreativno trčanje. Želimo ih potaknuti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu.„ – izjavio je Nedeljko Vareškić, predsjednik Društva športske rekreacije Aktivan život, organizator Trčaone.

Program Trčaone namijenjen je odraslima, bez obzira na fizičku spremnost. Treninzi su raspoređeni na tri termina tjedno tijekom kojih iskusni i stručni treneri s polaznicima rade kako na njihovom fizičkom statusu, tako i na motivaciji svakog pojedinog polaznika kako bi ostali u trčanju i nakon završenih osam mjeseci škole. Program treninga u cijelosti je krojen po mjeri polaznika, a u sklopu škole trčanja organiziraju se tematska predavanja i stručna savjetodavna podrška liječnika.

Po uzoru na Trčaonu razvijene su i škole trčanja u susjednoj Srbiji i u Bosni i Hercegovini čime je projekt rekreativne škole trčanja postao, ne samo potporni stup kulture trčanja i zdravoga života u državi, već je svoj pozitivni utjecaj proširio i na regionalne projekte.

Sve dodatne informacije o školi trčanja i upisima možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Pratite ih preko: #trcaona #aktivanzivot #321kreni