Početna Izbor Singl “Javi se kad stigneš” ostvario drugi najbolji rezultat u 2022.

Singl “Javi se kad stigneš” ostvario drugi najbolji rezultat u 2022.

Vatra
Vatra s pjesmom Javi se kad stigneš (Dallas Records) osmi tjedan zaredom predvodi listu HR Top 40. Time su ostvarili drugi najveći broj tjedana na vrhu najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru u 2022. godini.

Singl Sunce moje (Croatia Records) u izvedbi Mije Dimšić ostao je na drugom mjestu, a prošlotjednu treću poziciju ponovio je i Saša Lozar s naslovom Opasno tvoj (Agapa). Grupi Pavel sa singlom Dobra stvar (Dallas Records) pripalo je četvrto mjesto, dok Top 5 zatvara pjesma Kiše cijelog svijeta (Gema Produkcija) sastava Pravila igre.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 7. studenoga do 13. studenoga 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Pjesma Javi se kad stigneš na taj način postala je drugim najuspješnijim singlom po broju provedenih tjedana na prvom mjestu liste HR Top 40 u ovoj godini. Više tjedana na vrhu od grupe Vatra, ostvario je duet Eni Jurišić & Matija Cvek sa singlom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart), koji je na broju jedan boravio 19 neuzastopnih tjedana.

Jednako tako, članovi grupe Vatra s ovotjednim rezultatom postali su prvi izvođači koji su spojili osam tjedana zaredom na broju jedan na listi HR Top 40 u 2022. godini. Ranije je najbolji rezultat u tekućoj kalendarskoj godini ostvarila klapa Rišpet s pjesmom Lipo mi je tu (Hit Records) i sedam uzastopnih tjedana na prvom mjestu. Eni Jurišić & Matija Cvek su – premda su 19 puta bili na vrhu – uspjeli spojiti najveći niz od šest uzastopnih tjedana.

Zadnji put kada je Vatra spojila osam tjedana zaredom na vrhu je bilo 2018. godine. Od ukupno trinaest tjedana na vrhu, suradnja grupe Vatra s Massimom Nama se nikud ne žuri (Dallas Records) boravila je osam uzastopnih tjedana na čelnoj poziciji liste (od 5. ožujka do 24. travnja).

Singl Javi se kad stigneš postigao je najbolji rezultat sastava Vatra od svih šest dosadašnjih singlova koji su sastavni dio istoimenog desetog studijskog albuma, objavljenog 15. studenoga.

Lista HR Top 40 je ubilježila tri nova ulaza. Po prvi put od 27. lipnja, rezultati mjerenja nisu ubilježili nijedan povratak među najemitiranije. Pod terminom „povratak na listu“ označavamo pjesme koje su boravile među 40, pa ispale s liste i naknadno se vratile.

Svi noviteti na listi potpisuju dueti ili grupe.

Najviši novi plasman na broju 13 ostvarila je Crvena jabuka s baladom Neka nova jutra (Croatia Records). Riječ je o najavnom singlu novog studijskog izdanja koje izlazi početkom prosinca.

Crvena jabuka je jedna od najdugovječnijih vokalno-instrumentalnih sastava na ovim prostorima. Početak njihovog kontinuiranog diskografskog rada može se pronaći u 1985., a od tada je objavljeno 17 studijskih izdanja sastava, tri koncertna albuma i sedam kompilacija. Osim toga, grupa Crvena jabuka često održava koncerte po Hrvatskoj i regiji.

Novi singl Neka nova jutra dolazi sedam mjeseci nakon pjesme Radio ljubav (Croatia Records) s albuma Tvrđava (Croatia Records), originalno objavljenog 2020. godine. Radio ljubav je boravila među najemitiranijim domaćim singlovima 20 tjedana, a najbolji plasman (broj 16) ostvarila je u izvještaju od 9. svibnja.

Suradnja klape Rišpet i Zorice Kondže Pružimo nam šansu (Hit Records) debitirala je među najemitiranijima na 23. mjestu.

Pružimo nam šansu je prva pjesma sastava Rišpet nakon ljeta i singla Lipo mi je tu (Hit Records). Nakon 62. Splitskog festivala, na kojem je predstavljena, pjesma Lipo mi je tu provela je 12 uzastopnih tjedana među pet najemitiranijih singlova. Od 12 tjedana, Lipo mi je tu je čak sedam tjedana držala titulu najemitiranijeg domaćeg singla u hrvatskom radijskom eteru.

Kad se spoje sjajni vokali Rišpeta i predivne Zorice Kondže, onda ni meni nije teško uraditi dobru pjesmu“, izjavio je Pero Kozomara u ime klape Rišpet, istaknuvši tekst Sanje Tafre i aranžman Lea Škare, “komentari ljudi su fantastični i vjerujem da će se mnogi prepoznati u njoj.”

S ovotjednim rezultatom, Rišpet je jedan od tri izvođača koja ovoga tjedna borave na listi HR Top 40 s dvije ili više pjesama. Osim sastava Rišpet, na listi HR Top 40 s dvije pjesme boravi grupa Pavel, dok tri pjesme kao izvođač ima Matija Cvek.

Treći i posljednji ovotjedni novitet ovoga tjedna jest duet Tamo (Menart/Beton Music) u izvedbi Marina Jurića-Čivre i Adriane Vidović. I dok je ovo prvi ulaz Marina Jurića-Čivre od veljače 2022. i singla Sjaj (Menart/Beton Music), Adriana Vidović je s pjesmom Tamo ubilježila prvi ulaz na listu HR Top 40.

Adrianu Vidović je hrvatska javnost imala prilike upoznati u trećoj sezoni talent showa The Voice Hrvatska, gdje je pod mentorstvom Massima došla do polufinala. Do sada je objavila jedan samostalni singl Dođi, uzmi dušu (Croatia Records), predstavljenim na 60. Splitskom festivalu prije dvije godine.

Na listi HR Top 40 ovoga tjedna se nalazi još jedan izvođač koji je vlasnik prvog singla u karijeri s kojim je dospio među najemitiranije domaće pjesme u Hrvatskoj. Radi se o Miach, a singl je NLO (Aquarius Records), pjesma ostvarena u suradnji s Hiljsonom Mandelom.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regiju Središnja Hrvatska. U regijama Grad Zagreb i Zagorje najviše je emitiran singl NLO u izvedbi Miach i Hiljsona Mandele, dok radijskim eterom u regiji Istra i Primorje dominira grupa Pravila igre s pjesmom Kiše cijelog svijeta. Singl Sunce moje Mije Dimšić najviše se emitira u regiji Slavonija, a radijske postaje u regiji Dalmacija u velikoj mjeri puštaju singl Saše Lozara Opasno tvoj.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.