Već četvrtu godinu zaredom Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna i Odjel komunikologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organiziraju simpozij Mediji na drukčiji način. Ove godine tema su odnosi s javnošću, a upravo pod nazivom PRIPREMA, POZOR, PR!!! u Znanstveno-nastavnom kampusu Borongaj u dvorani Zagreb 3. svibnja studentima će se predstaviti najveći hrvatski stručnjaci – glasnogovornik KHL Medveščaka i jedan od najpoznatijih domaćih stručnjaka za PR Ranko Vučinić, suradnik u mnogim marketinškim i agencijama za organizirane događaje za javnost kao stručna osoba s iskustvom i producent na velikim događanjima Karlo Matić, bivša glasnogovornica hrvatske Vlade i predstojnica Ureda za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić i bivša direktorica Ureda za odnose s javnošću koncerna Agrokor i certificirani predavač na CIPR Programu, koji se u Hrvatskoj provodi prema licenci jedne od globalno najjačih strukovnih udruga profesije odnosa s javnošću, Violeta Colić.

Studenti mogu sudjelovati u natječajima, pokazati svoja znanja i osvojiti vrijedne nagrade. Inspirirani svojom kreativnošću trebaju spisateljsko-umjetničkim vještinama opisati što je njih PR. Prijaviti se mogu na natječaj za najbolji studentski esej, te između 5.400 i 7.200 znakova na drukčiji način prikazati odnose s javnošću i njihovu sudbinu. Ovogodišnje teme su: 1. Sve što činim je PR, 2. Mijenja li PR svijet? i 3. Lažov ili dobar manipulator istinom?. Tu je i natječaj za najbolju studentsku fotografiju, pri čemu mogu na drukčiji način, fotografskom lećom i s maksimalno pet fotografija, ovjekovječiti temu Sam svoj PR. I na kraju, studenti se mogu prijaviti na natječaj za najbolji studentski likovni uradak, gdje na maksimalno tri skenirana ili fotografirana uratka trebaju predočiti kakve veze umjetnost ima s PR-om, kako likovna umjetnost vidi PR, što misli kakav PR jest ili kakav bi trebao biti.

Zajedno s imenom i prezimenom, adresom elektroničke pošte i telefonskim brojem, studenti trebaju svoje eseje i likovne uratke poslati elektroničkom poštom na [email protected], a fotografije na [email protected] najkasnije do 15. travnja 2012. godine. Istekom natječaja sve pristigle radove pažljivo će razmotriti i vrednovati stručno povjerenstvo. Pobjednici će biti kontaktirani, a njihovi radovi izloženi u sklopu simpozija. Najbolji će radovi biti bogato nagrađeni i objavljeni u studenskom časopisu Oprez!, a 12 najboljih fotografija bit će izloženo u predvorju knjižnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.