Iz Teatra &TD najavili su nastavak tradicije siječanjskih popusta na sve predstave. Od 13. do 31. siječnja ljubitelji kazališta u gradu Zagrebu moći će pogledati niz predstava, mahom velikih uspješnica, i to po cijeni od samo 15 kuna po ulaznici. 

Teatar koji čini razliku” slogan je ovog kazališta, a siječanjska akcije zasigurno je dobra prilika da provjerite koliko je u tome istine. O predstavama i terminima možete pročitati niže ili posjetite web stranice  itd.sczg.hr ili www.sczg.unizg.hr.

RASPORED: 

23.01./JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE, potresna priča o životu pjesnikinje Vesne Parun.

24. i 25.01. /POTOP, u režiji Mirana Kurspahića, predstava koja je ove godine bila nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u 1964, a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

13.01./VELIKI ODLAZAK, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije, Zdenka Jelčića, rađena prema monodrami Minetti, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda koja govori o povratku velikog glumca na kazališne daske nakon podužeg izbivanja, kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

30. i 31.01./KO RUKOM ODNESENO, kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnima i prijateljskima, i apsolutni hit prošle sezone kojeg su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom.

28. i 29.01. /ČUJ, HAMLETE , ČUJ,  najnovija predstava mlade argentinske redateljice, Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

22.01./ŽRTVE ZEMLJOPISA, predstava Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

21.01./RASPRODAJA, još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova  koji su prošli kroz naše kazalište.

19. i 20.01./GLORIJA, predstava Saše Božića koji je kroz elemente akrobatske joge, ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta.

30.01. /MALO JE DOVOLJNO, jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor  te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

26. i 27.01 /PLANET 8, glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski” za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

22.,23. i 24.01./CRTAČ, nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Crtač se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples.

27.01./MANJE ZLO, predstava kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspiriranu filmom “Idi i gledaj” Elema Klimova i poemom “Četiri kvarteta” T. S. Eliota.

Zdenko Jelčić, Veliki odlazak
Zdenko Jelčić, Veliki odlazak

Autor: Marko Hodalj / Izvor i sažetak predstava: Press &ITD

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here