Na jučerašnjem zajedničkom sastanku roditelja učenika OŠ “Pavleka Miškine” sa ravnateljicom Vesnom Vrbanović i predstavnicima nadležnih gradskih službi, roditelji su izrazili veliko nezadovoljstvo činjenicom da će 550 djece umjesto u matičnu školu, od ponedjeljka zauzeti klupe Centra za strane jezike u Vodnikovoj ulici i OŠ “Petar Zrinski” u Krajiškoj ulici.

Iako je prvobitni prijedlog odgovornih bio da jedna od zamjenskih lokacija bude Srednja škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija na Svetom duhu 129, roditelji su nakon višesatne rasprave odbili taj prijedlog, uz obrazloženje da je ne primjereno da njihova djeca idu u školu zajedno s srednjoškolcima.

Iako roditelji i dalje inzistiraju da se djeci osigura održavanje nastave na jednoj lokaciji, sve je manje vremena da se tako nešto osigura. Nažalost, otpala je i mogućnost da Vojno učilište u Ilici bude mjesto gdje će se održavati nastava za svu djecu.

Kako doznajemo, grad je za učenike osigurao besplatan prijevoz autobusima koji će ih odvoziti u škole i kasnije iz njih dovoziti na zborno mjesto kod rotora u Domobranskoj ulici. Ravnateljica Vrbanović roditeljima je rekla da mogu biti mirni glede sigurnosti djece, ” Danas smo održali sastanak i sa predstavnicima PUZ-a. Dogovoreno je da će u pratnji autobusa biti policijsko vozilo, a u autobusima dvije nastavnice”. rekla je ravnateljica.

Predsjednik Odbora za obrazovanje i šport Gradske skupštine Grada Zagreba, Alen Ostojić u kratkom telefonskom razgovoru rekao nam je: “Ovo se nije smjelo dogoditi. Na primjeru OŠ “Pavleka Miškine”, zakazali su svi. Od izvođača radova, nadzornog inženjera, ravnateljice škole, školskog odbora pa do nadležnog gradskog ureda. U kakvom je stanju matična osnovna škola znalo se i u travnju mjesecu. U komunikaciji s roditeljima i nadležnim akterima već tada je trebalo krenuti u potragu za novom privremenom školom za osnovno školarce, koje je na tu činjenicu trebalo primjereno pripremiti. Ovako ostaje gorak okus ne činjenja i ne djelovanja na štetu djece”.

Iako ostaje nejasno kako se dogodilo da svega dva tjedna prije početka nastava roditelji iz medija saznaju da njihova djeca neće pohađati matičnu školu već će morati putovati u čak dvije škole od kojih je jedna izvan njihove četvrti, jedno je sigurno. Odgađanja početka nastave, predviđenog za 2. rujna neće biti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da će se naći rješenje za učenike Osnovne škole Pavleka Miškine, koji zbog rekonstrukcije zgrade njihove škole u njoj ove školske godine neće moći polaziti nastavu.

“Naći ćemo rješenje. Sigurno da mi sve što radimo, radimo u interesu građana ovoga grada. Naš Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport naći će rješenje”, izjavio je gradonačelnik Bandić nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Osnovne škole Kajzerica.

www.svijetsigurnosti.com