Kultna slovenska grupa Siddharta slavi 20 godina postojanja te u sklopu ove velike u petak 27. veljače dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture. Kao predgrupa nastupit će alt-rock band Seven Mouldy Figs.

Ova je godina u znaku velike obljetnice za Siddhartu te ova slovenska industrial/rock mašina slavi dva desetljeća djelovanja na sceni. Impresivnu obljetnicu obilježit će i činjenica da odmah po povratku sa zagrebačkog koncerta Siddharta odlazi u studio i počinje raditi na novom materijalu. Za tu priliku bend će ponovo surađivati s producentom Dejanom Radičevićem koji je radio na njihovom prvom albumu, a ovoga puta plan je uz prepoznatljivi Siddhartin zvuk iskoristiti i sve što nudi moderna produkcija.

Predgrupa Seven Mouldy Figs

Alter-rock bend iz Zagreba koji broji tri članice – Laura M. (bas gitara), Laura N. (bubnjevi i back vokal) i Lucija (gitara i vokal).

Bend je osnovan 2012. godine, a na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru uz obožavani miks žanrova. Seven Mouldy Figs iza sebe ima dva EP-a, naziva “Anger Studies” i “Anger Management”, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i BiH i izvode samo autorske pjesme na engleskom jeziku.

Trenutno rade na prvom albumu koji je najavljen singlom “Sound 008” i koji će ugledati svjetlo dana do kraja ove godine.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here