Popularni stand-up komičar Vlatko Štampar ove sezone obilježio je deset godina svog rada i to onako kako priliči – s najboljom sezonom do sad. Sezona iz snova započela je velikim nastupom u Lisinskom krajem rujna, za koji se već mjesec dana prije tražilo mjesto više jer je Vlatkov nastup pred više od 1800 ljubitelja vrhunskog humora rasprodan već sredinom kolovoza. Ljubitelji Vlatkovog humora jedva su dočekali novi, četvrti one man show “Bolja polovica”, čemu svjedoči i 36 rasprodanih nastupa po cijeloj Hrvatskoj kao i zagrebačka premijera u Tvornici kulture, koju je Vlatko rasprodao dva puta, dan za danom i to čak dva mjeseca ranije. U ovom showu Vlatko na svojstven način odgovara na pitanja poput odnosa dobra ili zla? Materijalnog ili duhovnog? Kakvi smo kad smo sami? I kakvi smo pred drugima. Tako je publika mogla čuti i o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori. Pa i zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudista?

Kad ga pitaju kako je biti stand-up komičar u Hrvatskoj i čemu duguje svoju popularnost – Vlatko odgovara – “Volim ono što radim i uživam u nastupima – i publika je to prepoznala. Nema boljeg osjećaja nego kad vidiš da si nasmijao jednu osobu, njih deset a tek cijelu dvoranu. To je ono što me puni.”. Da Vlatko ne staje, govori i podatak da je ove sezone odradio 190 sati urnebesnih, necenzuriranih fora kroz 148 nastupa po cijeloj Hrvatskoj i regiji, a potegnuo je čak i do Dublina gdje je nedavno odradio odličan nastup. Nakon više od 30.000 nasmijanih lica samo ove sezone, Vlatko će u ljetnim mjesecima puniti baterije i smišljati materijal za novi one man show kojeg s nestrpljenjem očekujemo. Oni koji ne mogu dočekati novu sezonu, ako uhvate još koju ulaznicu, moći će ga poslušati na međunarodnom Comedy Fortress Festivalu u Šibeniku i Rock and Stars at Cave Romane u Venkuranu ili će odmah osigurati svoje mjesto za veliki LAJNAP Comedy nastup u Lisinskom 13. rujna, na kojem Vlatko nastupa zajedno s ekipom iz najpopularnijeg komičarskog kolektiva u gradu.

Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava ljude, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.