Početna Vijesti Kultura Scena Amadeo: Petrit Ceku Trio večeras u 21 sat

Scena Amadeo: Petrit Ceku Trio večeras u 21 sat

Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

Petrit Ceku TrioNastavlja se program Scene Amadeo u atriju Prirodoslovnog muzeja. U glazbenom dijelu programa nastupit će grupa The Skelligs koja izvodi tradicionalnu irsku glazbu, popularni Bambi Molestersi, Darko Rundek & Isabel u glazbeno-poetskom recitalu, Cinkuši, Klapa Nostalgija… Ne bude li kiše, a kažu da neće večeras nas očekuje večer uz Petrit Ceku Trio koji čine svjetski poznati gitaristički virtuoz Petrit Ceku, Tomislav Vukšić i Pedro Ribeiro Rodrigue. Izvodit će Albeniza, Dvoraka, Ravea, Ruždjaka i de Fallu.

U kazališnom dijelu programa zagrebačka publika i gosti moći će uživati u predstavi “U posjeti kod gospodina Greena” u izvedbi Pere Kvrgića i Luke Dragića, predstavi “Medeja material” redatelja Ivice Buljana u kojoj nastupaju Senka Bulić, Ditka Haberl i Marko Mandić te “Arto” sa Zijadom Gračićem, Slavkom Juragom i Ivanom Jončićem.

Na Sceni će nastupiti i popularni Zijah A. Sokolović s monodramom “RODA ili kako sam došao na svijet” i predstavom “Medvjed” A. P. Čehova u kojoj nastupa s jazz kvartetom Lolita iz Ljubljane.

JewsersI ove godine će se održati Tjedan Izraela, koji Amadeo organizira zajedno s Židovskom općinom Zagreb. Uz nastup zagrebačke grupe Jewsers i beogradske grupe “Shira u tfila” koje će izvesti program tradicijske glazbe Židova istočne Europe, zagrebačkoj publici predstavit će se solo recitalom i ugledni francuski pijanist Michael Nguyen.

U okviru Tjedna Izraela održat će se i zagrebačka premijera kultne predstave Josepha O. Kesselringa “Arsenik i stare čipke” beogradskog redatelja Stefana Sablića u kojoj nastupa legendarna Jelisaveta Seka Sablić.

Do 6. rujna, kada Scena završava s programom, publika će u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju moći razgledati izložbu “Otisci duše” posvećenu nedavno preminuloj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here