Nakon zimske turneje po SAD-u Saša Matić će 10. veljače 2012. izaći na pozornicu KC  Dražen Petrović i uz brojne prijatelje zabaviti će svoju zagrebačku publiku. Nakon brojnih rasprodanih koncerata  po zagrebačkim klubovima i velike naklonosti koju mu pokazuju njegovi hrvatski fanovi  u suradnji sa Agencijom Arnea, Saša se odlučio za organizaciju svoga prvoga velikoga koncerta u Zagrebu.  Koncert će ujedno biti i prilika za promociju njegovoga albuma “10 godina zajedno” koji je objavljen krajem prošle godine. Tim povodom razgovarali smo sa Sašom Matićem.

Ovo je Vaš prvi veliki solistički koncert u Zagrebu. Osjećate li pozitivnu tremu pred nastup u punoj dvorani Cibona?

Kao i pred svaki koncert uvijek je prisutna trema odgovornosti ili pozitivna trema.

Imate li i inače tremu pred nastupe i po čemu se razlikuju, ukoliko razlika uopće postoji, veliki koncerti i manji nastupi? Publika u oba slučaja očekuje 100% Vas i 100% emocije koju ćete im prenijeti kroz glazbu koju izvodite…

U oba slučaja trudim se da dam 100% sebe i da svoju emociju kroz pjesmu prenesem na publiku, da zajedno pjevamo i uživamo u svakom momentu, tako da nema mnogo razlike.

Velik dio hrvatske javnosti zna za Vaše glazbeno djelovanje, no možete li reći nekoliko osnovnih podataka o sebi za one koji nisu do sada imali prilike čuti za Sašu Matića?

Od svoje 3. godine je muzika počela da me zanima, a ono što publici možda nije poznato je to da se bavim i komponovanjem i studijskim radom i želja mi je da u skorijoj budućnosti otvorim i vlastiti studio.

Vaš put prema vrhu, uspjeh koji ste postigli u relativno kratko vrijeme i omiljenost kod kolega doprinosi pozitivnoj slici o Vama, a to prepoznaje i publika. Imate li poseban plan kako ćete šarmirati zagrebačku publiku?

Ovo jeste moj prvi veliki solistički koncert u Zagrebu, ali ne i prvi put pred zagrebačkom publikom. Meni je uvijek lijepo doći i pjevati publici u Zagrebu, a plan za koncert 10.02. neka ostane tajna…

Što Vam je u glazbenoj industriji najdraže, a što smatrate nužnim zlom?

Po meni za muziku ne postoje granice. Ono što ne volim  i ne slušam, ne pjevam.O nužnom zlu ne bih komentarisao…

Volite li studijske i obaveze prema medijima ili su koncerti ti koji Vas najviše vesele?

I studijske obveze i obveze prema medijima volim, ali svakako da su koncerti i pune sale moje publike ono što najviše volim i što me najviše ispunjava.

Što biste u svom životu izdvojili kao ključni trenutak u kojem ste odlučili reći DA glazbi?

Kao što sam već rekao muzika je počela da me zanima od moje 3. godine, a postao sam sasavim siguran da će me pratiti i da ću se njome baviti do kraja života onoga dana kada sam upisao muzičku školu.

Postoji li i nešto u dosadašnjoj karijeri što posebno pamtite i što je na neki način obilježilo Vaše glazbeno djelovanje?

Ovo je kratak intervju da bih Vam rekao bar jedan mali dio prelijepih stvari koje su se dogodile za 10. godina moje profesinalne karijere, ima ih zaista mnogo….

Imate li glazbene uzore?

Kao mali sam imao i sigurno da je prvi među njima bio Oliver Dragojević…

Na kakvoj glazbi ste odrastali? Kakva glazba se u to vrijeme slušala u Srbiji? Da li ste po vrsti glazbe koju ste slušali odskakali od vršnjaka?

S obzirom da sam već rekao da muzika za mene nema granice, nameće se i odgovor. Slušao sam različite vrste muzike, tako je ostalo i do danas. Na mojim koncertima čuje se i narodna muzika, zatim rok, pop, etno…

Od svih koncerata koji najviše pamtite i zašto?

To je beogradski koncert u Sava centru 2003.g., a sasvim sam siguran da ćemo zajedno pamtiti predstojeći koncert 10.02.u Zagrebačkoj Ciboni!

Sve ulaznice su podijeljene, a moći će se podignuti na blagajni Cibone na dan koncerta od 16h. Karte će se preuzimati na dan koncerta 17.02. umjesto 10.02. od 16h uz predočenje osobne iskaznice ili nekog drugog važečeg dokumenta.

Sretni dobitnici ulaznica su: Vendi Đorđević, Nikolina Barišić, Martina Šelendić, Petra Trbara, Marina Antunović.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here