Tri desetljeća karijere na pozornicama diljem svijeta, milijuni prodanih albuma i titula najuspješnije sopranistice svih vremena Sari Brightman donijeli su brojna priznanja struke, ali i neskrivenu ljubav publike. Ipak, o samozatajnoj divi manje se zna izvan svjetala pozornice, jer je njen talent redovito u drugi plan stavljao neke zanimljive činjenice.

Tako je manje poznato da je Sarah Brightman karijeru počela u plesnoj skupini Hot Gossip te da je tijekom godina provedenih u grupi samostalno objavila nekoliko disco singlova.

U 21. godini života debitirala je na londonskom West Endu u kultnom mjuziklu Cats, tijekom kojeg je upoznala legendarnog glazbenog producenta Andrewa Lloyda Webbera i udala se za njega. Iako brak nije potrajao, poslovno su nastavili surađivati dugi niz godina.

Njen duet s talijanskim tenorom Andreom Bocellijem Time to say Goodbye s 12 milijuna prodanih primjeraka postao je jedan od najizvođenijih singlova svih vremena. Njegova je popularnost nepromijenjena do danas, a singl je zaslužio i pomalo morbidno priznanje druge najomiljenije pjesme u Velikoj Britaniji za izvođenje na pogrebima (odmah iza Sinatrinog evergrina My Way).

2014. godine najavila je pripreme za putovanje do Međunarodne svemirske postaje u Zemljinoj nižoj orbiti, no zbog osobnih razloga priliku da se njen glas zaori i među svemirskim prostranstvima odgodila je do daljnjeg.

Do sada je pjevala na mnogim jezicima, uključujući engleski, španjolski, francuski, latinski, njemački, turski, talijanski, ruski, japanski, mandarinski kineski i katalonskom. Prije pet godina primila je priznanje UNESCO-a za posvećenost humanitarnom radu i promoviranje kulturnog dijaloga.

Neke zanimljivosti o slavnoj sopranistici otkrio je i organizator skorašnjeg koncerta u zagrebačkoj Areni, za koji vlada veliko zanimanje publike: „Sarah Brigtman veliko je ime u svijetu glazbe, što se vidi i po umjetnicima s kojima je dijelila pozornicu. U sklopu turneje ROYAL CHRISTMAS GALA pridružit će joj se zbor Gregorian i tenori Mario Frangoulis, Narcis i Fernando Varela te ne sumnjamo da prisutne očekuje nezaboravno glazbeno iskustvo“ – poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl, koji će se održati 21. prosinca, mogu se kupiti u sustavu Eventim ili na svim Eventim prodajnim mjestima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here