Ambienta - logoAMBIENTA, jubilarni 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije regionalni je lider u ovom dijelu Europe i otvara svoja vrata 16. listopada i traje do nedjelje, 20. 10. 2013.

AMBIENTA ove godine obilježava: 40 godina održavanja Sajma namještaja i 30 godina održavanja sajma pod imenom AMBIENTA; 30 godina MOBIL OPTIMUMA; 5. Nacionalno natjecanje podopolagača; 15 godina postojanja Bernarde d.o.o., ali i 15 godina njezinog kontinuiranog nastupa na AMBIENTI kao i 15 godina kontinuiranog nastupa Klape Ragusa na AMBIENTI koja će tim povodom u petak, 18.10. u 20,00 sati održati i koncert u Kongresnoj dvorani ZV-a.

257 izlagača iz 28 zemalja svijeta

Sajam se prostire na više od 32.000 četvornih metara izložbenog prostora u 8 paviljona uz sudjelovanje 257 izlagača iz 28 zemalja svijeta (Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Čile, Etiopije, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Kine, Kostarike, Makau-Kina, Malezije, Malte, Mađarske, Njemačke, Perua, Poljske, Ruske Federacije, Rumunjske, Singapura, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske, Tajlanda i Turske).

AMBIENTA objedinjuje dvije osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje; namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice; uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata) i proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje (vrata, prozori, kamini, tepisi parketi, vrtni namještaj, keramika, rasvjeta).

Pokrovitelj AMBIENTE je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Sajam će pratiti sadržajan i bogat stručni program od kojih posebno ističemo:

Iz niza stručnih skupova, okruglih stolova, brojnih profesionalnih savjetovanja, prezentacija, demonstracija proizvoda i usluga, savjeta dizajnera izdvajamo:
Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije „Natura 2000 – koncept i mjere provedbe“, 17.10.2013.
24. međunarodno znanstveno savjetovanje na temu „DRVO JE PRVO – materijal, tehnologija i projektiranje u funkciji korisnika, 18.10.2013.
Stručni skup za nastavnike srednjih škola u Obrazovnom sektoru šumarstvo, prerada i obrada drva: „Obrazovanje usklađeno s potrebama tržišta rada”, 19.10.2013.

Svakodnevne atrakcije za posjetitelje sastavni su dio AMBIENTE od kojih izdvajamo:

MIKS ’13 – Međunarodna izložba keramike i stakla
Prezentacija projekta „DRVO JE PRVO“
Izložba „ZziD – hrvatski industrijski dizajn“
Izložba „Moderan hrvatski ured“
Izložba „Tradicijske igračke Hrvatskog zagorja“ uz prezentaciju projekta „Dajmo djeci korijenje i krila“
Prezentacija laboratorija i radova studenata Sveučilišta u Zagrebu Šumarskog Fakulteta
Izložba završnih radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
Izložba škola i radova učenika drvodjeljskih škola – „Uporabni i dekorativni predmeti od drva“
Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i to Odjela keramike, Tekstila, Kiparstva, Aranžerstva i scenografije, Grafičkog dizajna, Slikarstva, Fotografije i Metala
5. nacionalno natjecanje podopolagača
Međunarodna izložba slika inspiriranih Picassom „Hommage Picassu“
Radionica i igraonica za djecu

AMBIENTA misli na Vas – 12 tona peleta za najsretnijeg posjetitelja! Nagradna igra za posjetitelje – svakodnevno izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada. I dalje se nastavlja nacionalna kampanja za upotrebu vrlo korisnih i ekološki prihvatljivih peleta pa će i ove godine na Ambienti najsretniji posjetitelj/ica otići kući sa 12 tona peleta! a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, Udruge proizvođača peleta, briketa i drvne biomase!

U nagradnoj igri sudjeluju svi posjetitelji koji su od prvog dana sajma do početka izvlačenja dobitnika ubacili ispunjene kupone u za to predviđene i označene kutije. Izvlačenje će biti posljednjeg dana sajma, u nedjelju 20. 10. 2013. I na ovogodišnjoj AMBIENTI stručni sud dodjeljuje priznanja izlagačima, prestižne nagrade za kvalitetu za najuspješnije oblikovanje i tehnološki izrađene proizvode – MOBIL OPTIMUM Proizvodi označeni znakom Mobil Optimum proizvodi su garantirane kvalitete! Oznaka MOBIL OPTIMUM uključuje visoku kvalitetu proizvoda utvrđenu po svim kriterijima koje proizvod ima. Ocjenjivani su materijal i konstrukcijska rješenja, tehnologija izrade i kvaliteta proizvoda, dizajn proizvoda i tržišnost i eksploatibilnost proizvoda.

Očekuje se da će AMBIENTU svečano otvoriti gospodin Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske 16. listopada 2013. u 10.00 sati u paviljonu 8A.

Radno vrijeme Sajma je od 09.00 do 19.00 sati.

Cijene ulaznica:
ulaznica za jednokratni posjet 20,00 kn
paket od dvije jednokratne ulaznice za par 30,00 kn
ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 10,00 kn
stalna ulaznica za sve dane sajma 50,00 kn
katalog “Ambienta” 10,00 kn
Za organizirane grupe od 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na naznačene pojedinačne cijene ulaznica.

www.zgh.hr