Autor:
Profitiraj.hr

Columbia University, New YorkHrvatski studenti ali i profesori preferiraju SAD za nastavak studiranja. Prema službenim statistikama Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) 623 hrvatska državljana na studiju u SAD-u u 2010. Od toga ih 47% studira na preddiplomskoj, 39% na diplomskoj razini te 14% na programima stručnog usavršavanja.

Akademska mobilnost važan je preduvjet razvoja modernih sveučilišta. Hrvatski studenti priklonili su se novim trendovima, a sudeći prema rezultatima istraživanja biraju prestižne fakultete i poslovne škole.

Među najpopularnijim sveučilištima za hrvatske studente i profesore su Harvard University, Columbia University i New York University. Sve dodatne informacije o studiju u SAD-u mogu se pronaći u Institutu za razvoj obrazovanja koji je hrvatski službeni centar za informiranje o visokom obrazovanju u SAD-u, ovlašten od strane US State Departmenta.

Stipendijom do besplatnog školovanja

SAD je svjetski lider u međunarodnom obrazovanju jer privlači 20% svih mobilnih studenata u svijetu te je u akademskoj godini 2009./10. u SAD-u studiralo ukupno 690,923 međunarodnih studenata, što je 3,4 % ukupne studentske populacije SAD-a. Nakon SAD-a slijede Velika Britanija s 12%, Njemačka s 9%, Francuska s 8% te Australija sa 7% međunarodnih studenata.

Institut za razvoj obrazovanja pruža besplatne informacije i savjete o izboru sveučilišta u SAD-u, dobivanju financijske potpore za studij, procesu prijave, polaganju standardiziranih testova, a također i administrira program stipendija za predavače Junior Faculty Development Program.

Više informacija o programima i uslugama Instituta za razvoj obrazovanja saznajte na www.iro.hr

Hrvatskim studentima SAD najdraža destinacija za studij u inozemstvu