Running kit, najnoviji projekt Sportskog savjetovališta Farmacia, predstavljen je i javnosti, panel raspravom o zdravstveno pozitivnim i rizičnim faktorima trčanja i sporta općenito. Predstavljanje je popraćeno budnim okom novinara i sportskih blogera, te profesionalnim i rekreativnim imenima sportske scene, kao što su Sonja Škevin, hrvatska rekorderka u Ironman distanci, Aleksandra Milinković, radijska voditeljica i  fitness instruktorica, zagrebački fitness treneri Ante Burazin i Jelena Butigan, Nedeljko Vareškić predsjednik udruge Društvo športske rekreacije Aktivan život i Asja Petersen, verificirana međunarodna Pilates instruktorica i edukatorica te mnogi drugi.

Zanimljivu panel raspravu o važnosti rekreacije i pravilnih smjernica o prehrani, dodacima prehrani i redovnim zdravstvenim kontrolama moderirala je Ljerka Jurić Karoli, mag. pharm, voditeljica projekta Sportskog savjetovališta Farmacia te dugogodišnja rekreativna trail trkačica.

Zanimljive i korisne savjete ponudili su sudionici panela prim. Sonja Frančula Zaninović, dr. med. univ. mag., specijalist internist – subspecijalist kardiologije, te magistar nutricionizma Nenad Bratković, univ. mag. pharm. koji su upozorili na najvažnija pravila uspjeha trenažnog procesa, s medicinske i  nutricionističke strane.

Prim. Sonja Frančula Zaninović složila se s važnošću sporta u životu svih dobnih skupina, ali i upozorila da u spornim slučajevima kao što su početnici i osobe s povećanim kardiovaskularnim rizicima trenirati treba pod stručnim nadzorom uz pojačanu svjesnost o prepoznavanju simptoma što ih kod nepripremljene osobe mogu izazvati iznenadni veliki tjelesni napori. Osim na važnost treniranja, magistar nutricionizma Nenad Bratković upozorio je na presudan utjecaj strukturirane i korisniku prilagođene prehrane, pazeći pri tome na adekvatan unos kalorija, zastupljenost raznolikih namirnica i uravnotežen omjer ugljikohidrata, proteina i masti kao i adekvatan unos tekućine, posebice izotoničnih napitaka u sportovima izdržljivosti.

Liječnica se također osvrnula i na najčešće probleme s kojima se susreću sportaši, poput sportske anemije, gdje su u većem riziku sportašice, te upozorila na važnost prevencije i redovnih pregleda i stanja krvne slike koja nam na vrijeme može signalizirati mogući deficit željeza u organizmu.

Na kraju ove zanimljive sportske rasprave o svojoj motivaciji, iskustvu i prehrambenim navikama govorila je i Sonja Škevin, hrvatska rekorderka u Ironman distanci koja je okupljene oduševila lakoćom i jednostavnošću kojom doživljava svoja iznimna sportska postignuća.

Farmacia je projektom Running kit dodatno obogatila ponudu prema trkačkoj populaciji te još jednom prenijela i ključnu poruku svog Sportskog savjetovališta: Kreni!