Foto: SutterstockRodilište Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice potvrdilo je svjetske kriterije kvalitete dobre skrbi za majke i djecu u njihovim prvim zajedničkim danima.

U ponedjeljak 29. srpnja u 11 sati u biblioteci Klinike za ženske bolesti i porodništvo, KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29, Zagreb osoblje rodilišta na čelu s ravnateljicom bolnice prof.dr.sc Vesnom Šerić i predstojnikom Klinike za ženske bolesti i porodništvo prof.dr.sc. Krunoslavom Kunom, primiti prestižno priznanje „Rodilište-prijatelj djece“ koje dodjeljuju UNICEF i Ministarstvo zdravlja.
Svečanosti će prisustvovati ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić koji će se tom prilikom osvrnuti na 20 godina provedbe inicijative za humanizaciju rodilišta u Hrvatskoj te ulaganjima u zdravlje majki i novorođene djece.
Uz svečano proglašenje rodilišta, koordinator programa prof.dr.sc. Josip Grgurić tom će prigodom najaviti Međunarodni tjedan dojenja koji se svake godine obilježava prvi tjedan u kolovozu.
Stjecanjem priznanja KBC Sestre milosrdnice postat će 28. od ukupno 31 rodilišta u Hrvatskoj koja nose tu prestižnu titulu.