Sredinom prosinca zagrebački umjetnici Željko Čurčić i Duško Šibl predstavili su na zajedničkoj izložbi u galeriji Boyd u Voloskom.Sredinom dvanaest mjeseca izlažete u Voloskom sa slikarom Duškom Šiblom.

S kolegom Duškom Šiblom izlažem od 14.12.2019. do 06.01.2020. u Galeriji Boyd u Voloskom kraj Opatije.Što ste Vi odabrali za ovu izložbu?

Za izložbu sam odabrao aktove iz mojeg opusa vezano uz temu erotike.Akt kao čest i opasan motiv.

Kako je erotika značajan poticaj čovjekove psihe, tako moja intima često uranja u erotska maštarenja stvarajući snažnu energiju čulnih uzbuđenja.Kako pristupate motivu?

Kroz prizmu kubističko-ekspresionističkog izričaja, dedukcijom naglašavajući volumen ženskog tijela.Gdje je crtež danas?

Crtež je osnova likovnog izražavanja. Bez obzira na sve pojavnosti i stilistiku suvremene likovne scene crtež će uvijek biti prisutan.Kako doživljavate različite aspekte suvremene umjetnosti?

Svjedoci smo da likovna umjetnost danas djeluje na raznolikim morfološkim i konceptualnim osnovama. Jedno je sigurno da će se kvaliteta uvijek raspoznati bez obzira u kojem je obliku iznesena.Što je novo u atelijeru?

Kako je moja likovna preokupacija širokog spektra u sadržajnom i tehničkom smislu, tako se razvijaju različiti interesi i moji likovni uradci pronalaze nove putove na starim zasadama.Planovi, izložbe, monografije…?

U planu su mi izložbe na kojima bi izložio pojedine dijelove mogopusa: erotika, apstrakcija, fantazmagoričnost, glazbenici ..Paralelno radim na monografiji gdje ima puno posla. Nikad kraja…

Miroslav Pelikan