Početna Vijesti Kultura Razgledanje “Mališana” u Tehničkom muzeju

Razgledanje “Mališana” u Tehničkom muzeju

podmornica u Tehničkom muzejuOd sutra, 26.travnja pa do subote, 30.travnja posjetiteljima Tehničkog muzeja pruža se nesvakidašnja prilika da razgledaju podmornicu iz Drugog svjetskog rata CB 20 – njenu “utrobu”, navigacijske uređaje, postrojenje, naoružanje, sistem funkcioniranja…

Podmornica CB-20 (kod nas nazvana “Mališan”), proizvedena 1943. godine u Italiji, jedinstveni je preostali primjerak – kompletna, originalna , nedirnuta (od dvadesetak proizvedenih) a od prošle godine i kompletno restaurirana, spada u tzv. džepne podmornice. Posada se sastojala od tri člana i zapovjednika.

Osnovne karakteristike “Mališana”:

  • Dužina: 15 m
  • Širina: 3 m
  • Težina: 35,4 t
  • Dubina zarona: do 55 m

Ostalo ćete saznati od stručnog osoblja Muzeja.

Za razgledanje “Mališana” na raspolaganju je tek nekoliko dana: od 26. do 30. travnja. Radnim danima, odnosno od utorka do petka (26.-29.4.) razgledanje je od 10 – 14 sati. Ulaznice su za 10; 11; 12 i 13 sati je je u sat vremena predviđeno oko 36 osoba. U subotu 30.4. razgledanje će biti od 10 do 13 sati, a ulaznice su za 10, 11 i 12 sati.

Nemojte zaboraviti prikladno se odjenuti što znači za djevojke obavezno hlače, jakna, tenisice ili cipele s niskom petom. Svi preko 120 kilograma težine ili struka preko 130 cm mogu zaboraviti razgledanje jer bi mogli ostati zaglavljeni na ulazu u podmornicu.

Iz Tehničkog muzeja napominju također da su grupni posjeti isključeni, a djeca, bez obzira na dob, plaćaju ulaznicu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here