Početna Događanja Radionica uključivanja djece s invaliditetom u kulturni život

Radionica uključivanja djece s invaliditetom u kulturni život

Centar za kulturu Trešnjevka započeo je novi program pod nazivom “Suncokreti” koji je osmišljen kao niz aktivnosti integracije djece i mladih s invaliditetom u skupine djece i mladih bez invaliditeta iste i slične dobi.

Program traje do 12.7.2021. i temelji se na radu u zajednici koja pruža svima iste kulturne i sociološke pretpostavke i mogućnosti.

Ovaj projekt je građen na književnim uzorima iz dječje književnosti koji su pobijedili svoj unutarnji strah i nesigurnost te tako postali primjeri kako se nositi s problemima koje nam nameće društvo i zajednica. Vjerujući da jedino maleni svijet mogu učiniti velikim, započet će uključivanje djece s invaliditetom u kulturni život putem različitih aktivnosti, praktičnih radionica, likovno-literarnih radionica, izložaba. Djeca bi stekla sigurnost u poznatoj okolini i tako se učvrstila kao punopravni pojedinci u vlastitoj zajednici. Sistematsko uključivanje u život junaka iz knjiga, s pozitivnim primjerima njihovog uspjeha u životnim situacijama, koristili bismo kao modele za književne predloške po kojima bi tiskali knjigu s literarnim radovima, te fotografijama obrađenih knjiga na likovnim radionicama diljem Republike Hrvatske.

Projekt je osmišljen u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba, a u slučaju lošije epidemiološke situacije provodit će se u manjim grupama djece. Održavat će se na dvije lokacije, a to su Knjižnica Tina Ujevića s programima vezanima za knjigu i književnost i Centar za kulturu Trešnjevka s kreativnim i izvedbenim programima. Voditeljica književnih programa je književnica Silvija Šesto, a voditeljica kreativnih i izvedbenih umjetnosti je ing. arhitekture i profesionalna pletilja gđa Adriana Meglaj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here