Prvi put na sceni zagrebačkog HNK ansambl Drame izvodi tekst Ubojstvo suvremenog izraelskog pisca Hanocha Levina u režiji gosta iz Izraela, redatelja Ida Rozenberga. Premijera predstave koja prati tri međusobno povezane priče u kojima se isprepliću sudbine protagonista, održat će se 17. veljače u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Prerano preminuli Hanoch Levin je bio jedan od najistaknutijih suvremenih izraelskih pisaca, pjesnika i dramatičara koji je svojim djelima, često uz satiričku oštricu, na rubu apsurda i ne štedeći nikoga uzburkavao izraelsku javnu i kulturnu scenu. Drama Ubojstvo razvija uznemirujuću priču o nasilju, osveti i neprekinutu lancu kažnjavanja, što se događaju u politički turbulentnome okruženju.

Iako napisan još 1997. godine, ovaj komad danas, kada se međuljudski i međudržavni odnosi rapidno zaoštravaju sve više dobiva na aktualnosti, postavljajući teška pitanja o dugotrajnom i konstantnom sukobu bez pobjednika. Drama Ubojstvo prati tri međusobno povezane priče. Ovu veliku ansambl predstavu režirat će gost iz Izraela Ido Rozenberg, redatelj i profesor telavivskoga Sveučilišta i time prvi put na sceni zagrebačkoga HNK predstaviti ovoga suvremenog izraelskog pisca.