Dan nezavisnosti, poznat i kao “4th of July”, najveći je američki praznik u godini. To je dan kad se slavi sloboda i neovisnost od britanske vladavine i pravno odvajanje trinaest kolonija od Velike Britanije. U Philadelphiji je tada 13 dotadašnjih britanskih kolonija u Novom svijetu potpisalo Deklaraciju, čime su proglasile svoju nezavisnost, koja je potvrđena od Kongresa 4. srpnja 1776. godine, te je tako Deklaracija postala prvi ustavni akt SAD-a. Zanimljivo, sličan praznik održava se i u Kanadi, samo tri dana ranije, 1. srpnja pod nazivom “Dan Kanade”, koji obilježava godišnjicu Ustavnog zakona.

Tih dana diljem Amerike i Kanade održavaju se brojna događanja i proslave, kako one javne poput parada, predstava, bejzbol utakmica i vatrometa kojima se slavi njihova kultura, tako i ona privatna druženja unutar kruga obitelji i prijatelja.

Želite saznati više o američkoj kulturi, tradiciji i običajima ovog dana? Provedite 4.7. 2022. Dan nezavisnosti u Američkom institutu u Zagrebu, Gundulićeva 22, na prigodnom druženju od 13 do 15 sati i uživajte u zabavnim aktivnostima, tomboli i tradicionalnim gastro specijalitetima – američke hamburgere, hot-dogove, punč i deserte. Broj posjetitelja je ograničen, zato najavite svoj dolazak već danas na kontakte Američkog instituta – 0914800423 ili na [email protected].

——————

Američki institut, škola engleskog jezika u Zagrebu, mjesto je koje godinama okuplja djecu i odrasle na individualnim i grupnim tečajevima, kao i tematskim zabavnim radionicama na engleskom jeziku, pružajući tako sudionicima  iskustvo upoznavanja i učenja engleskog jezika uz zabavu i druženje. Zainteresirani polaznici od četiri godine pa nadalje mogu odabrati grupne ili individualne tečajeve, tečajeve poslovnog engleskog, radionice “Welcome to Croatia” i radionice engleskog za tvrtke, kao i pripreme za prijemne ispite na engleskom.

Svim polaznicima na raspolaganju su i dodatne aktivnosti: English lounge, Debatni klub, Filmski klub i Dramski klub, u kojima se uz druženje engleski uči lako i zabavno.