Velika proslava Valentinova održava se 12. veljače 2017. s početkom u 19:00 sati u restoranu Old Wild West u Arena Centru u Zagrebu. Na ideju zajedničke organizacije Valentinova došli su predsjednici triju udruga koji rade na istim ciljevima – na spajanju single osoba. Radi se o udruzi Amor iz Čakovca koju vodi Ines Sever, udruzi Kratki spoj iz Zagreba, koju vode Matko Perović i Marinka Kutle te udruzi Dalmatinski samci čiji je osnivač Nedjeljko Babić. Udruge djeluju duži niz godina. Okupljanja su rezultirala mnogim uspješnim vezama započetim upravo na njihovim događanjima i još važnije nemalim brojem sklopljenih, sretnih brakova.

Zamisao je da se u nedjelju uoči Valentinova okupi što veći broj osoba iz različitih dijelova Hrvatske i da se svi sretnu na Speed date eventu tj. Kratkom spoju. Kratki spoj će se organizirati tako da će se osobe registrirati preko svojih udruga u tri dobne kategorije. Kategorije se preklapaju kako bi svatko mogao sam odlučiti koja mu dobna skupina više odgovara. Svaki muškarac svakih pet minuta izmjenjuje sugovornicu kako bi se kroz razgovor upoznali. Ako se nakon toga žele ponovno vidjeti, proslijedit će im se kontakt. Suglasnost moraju dati obje osobe. Cilj je da se prođe puna rotacija i da svaka prisutna muška osoba upozna svaku prisutnu žensku osobu sličnih godina.

Od tri prethodno spomenute udruge najduže djeluje ona koju vodi Nedjeljko Babić zvani Gangster. Godine 2008. osnovao je udrugu Dalmatinski samci. Gangster je karijeru „doktora za usamljena srca“ počeo još prije 30-ak godina kada je osnovao ženidbeno-udajnu agenciju “Nada”. O Nedjeljku Babiću snimljeni su i filmovi – igrani film „Oprosti za Kung-fu“ te dokumentarni film „Gangster te voli“.

Udruga Kratki spoj okuplja zagrebačke osobe single profila već pune 3 godine. Udruga raspolaže s bazom od oko 4 tisuće osoba, a predsjednik udruge Matko Perović kaže: „Na našim Kratkim spojevima nerijetko se pojavi i pokoje poznato lice i zvučno ime, no njihove identitete nećemo otkrivati radi poštovanja privatnosti i diskrecije“.

Ines Sever osnovala je čakovečku udrugu Amor za sve slobodne ljude koji žele pronaći nove prijatelje, a ako se posreći i životnog partnera ili partnericu. U travnju ove godine slave prvu godinu uspješnog rada. „Ljudima želim pomoći ostvariti nova poznanstva i veze, a najviše potičem zajednička druženja kao što su roštiljade, ljetovanje na moru, turniri u pikadu i beli, plesnjaci…“, dodaje Ines.

Uoči Valentinova, restoran Old Wild West slavi svoj prvi rođendan. Posjetitelje događaja domaćini restorana počastit će koktelom rođendanske dobrodošlice. Nakon samog Kratkog spoja pozivaju se svi prisutni na nastavak druženja. Old Wild West se pobrinuo da sudionike počasti s popustom na cijenu prigodno kreiranog menija.

Svi zainteresirani mogu se registrirati do 9. veljače preko jedne od udruga. Osobe iz sjeverne ili južne Hrvatske neka se registriraju u njihovu udrugu u Čakovcu ili u Dalmaciji radi organizacije zajedničkog prijevoza u Zagreb. Old Wild West nalazi se na drugom katu Arena Centra u Zagrebu. Za sve sudionike osiguran je besplatan parking.