Kina je najmnogoljudnija zemlja svijeta, a po površini je treća, iza Rusije i Kanade. Također se procjenjuje kako izvan Kine živi oko 50 milijuna Kineza.

Kažu kako su Kinezi prvi izmislili sladoled te najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet, i to nekih tisuću godina prije Krista. Otkrili su i čaj, kako legenda kaže, kada je list upao u vrelu vodu. Za njih je bijela boja, boja žalosti, a crvena simbolizira sreću.

Fotografija: aphotostory/Shutterstock.com

Od davnina ljudi su upoznavali i divili se svjetskim čudima – značajnim spomenicima kulture svoga doba jer je veliku važnost u kulturi imala upravo sprega između umjetničke vizije i graditeljske vještine potrebne za stvaranje tako golemih zdanja. Zamislite samo Kinu gdje se posebno ističe najveća građevina sagrađena ljudskom rukom – gotovo 8.000 km dugačak KINESKI ZID. Zid ima oko 20.000 osmatračnica i trebao je obraniti Kinu od čestih upada nomadskih plemena sa sjevera u potrazi za pašnjacima. Zid je 1987. godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Prošećite Kineskim zidom čije je izgradnja trajala punih 20 stoljeća!

shutterstock_141618991[2]

Krenite u ovu kinesku avanturu već u listopadu ove godine s PBZ Card Travel American Expressom i provedite 11 nezaboravnih dana.  Polasci su 1.10.2015, 26.12.2015. i 27.12.2015.,a tura je lakše dostupna uz plaćanje American Express® karticom do 24 rate bez kamata i naknada.

Na samom početku putovanja imat ćete priliku upoznati jedan od najpoznatijih gradova svijeta – SHANGHAI, u kojem su bogata povijest i uplitanje “zapadnjaka” ostavili mnoštvo tragova. Nekad razdiran poznatim opijumskim ratovima, danas je moderna metropola, jedna od najvećih luka na svijetu i trgovačko središte Kine s gotovo 19 milijuna stanovnika. Pet puta veći od Los Angelesa, modernim putnicima pruža sliku suvremene Kine.

 

otografija: shutterstock
Fotografija: shutterstock

Dobro je znati:

KLIMA: od kontinentalne do suptropske; u gradovima koji se posjećuju na turi klima najsličnija onoj u Hrvatskoj

VREMENSKA RAZLIKA:  +6 sati u odnosu na Hrvatsku

NOVAC: 1 EUR = oko 8 Yuana

JEZIK: kineski, vrlo slabo engleski

STRUJA/GSM: 220 V. Adapter potreban u nekim hotelima/GSM roaming VIPnet, T-mobile, Tele2

HRANA I PIĆE: u šangajskoj kuhinji prevladava slatkasti okus, u sečuanskoj ljuto, a pekinška je okusima najbliža hrvatskoj. Koristiti isključivo vodu u boci!

ODJEĆA: udobna i toplija odjeća. Udobne i tople cipele za hodanje

KUPOVINA: svila, odjevni predmeti, igračke, kompjuterska oprema…

PRIJEVOZ: preporučujemo koristiti taksi za lokalni prijevoz

VIZA: potrebna

NAPOJNICE: u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih (ukupno 30 EUR)

Cjelokupnu ponudu putovanja pogledajte na www.pbzcard-travel.hr.

Sretan put!