Dostupnost objekata i turističkih atrakcija pitanje je važno za mnoge stanovnike i goste Zagreba, posebno one s poteškoćama u kretanju. Online servis „Pristupačan Zagreb” odgovara na mnoga njihova pitanja.

Ima li kazalište, hotel ili restoran parkirališno mjesto za invalide, osiguran pristup invalidskim kolicima, odgovarajući sanitarni čvor i dizalo? Kolika je širina vanjskih i drugih vrata? Na mnoga pitanja s kojima se suočavaju osobe u invalidskim kolicima odgovore će dati novi online servis Grada Zagreba „Pristupačni Zagreb“. On nudi informacije o pristupačnosti raznih objekata javnog, privatnog i civilnog sektora. Trenutno se na internetskoj stranici nalaze podaci za oko 2500 objekata, a njihov će se broj povećavati.

Ovisno o dostupnosti, objekti su kategorizirani kao pristupačni, nepristupačni ili djelomično pristupačni. Za svaki od njih mogu se vidjeti podaci o pristupu objektu, ulazu u njega kao i o unutrašnjosti, a sve to je ilustrirano i fotografijama. Radi lakšeg snalaženja, objekti su prema vrstama usluge tematski podijeljeni na kulturu, obrazovanje, sport, ugostiteljstvo, upravu, socijalnu skrb i zdravstvo. Unutar svake kategorije nalaze se i potkategorije i tražilica, a pretraživanje je moguće i preko tražilice na početnoj stranici servisa. Inače, servis je integriran s Google kartama za lakšu navigaciju i planiranje putovanja.

Dostupnost objekata koje želite posjetiti provjerite na https://pristupacni.zagreb.hr te na Google Play Storeu.