vrataNovi internacionalni natječaj u organizaciji OIKOSa, talijanskog vodećeg proizvođača protuprovalnih vrata, pod nazivom “PLAN YOUR ENTRANCE ARCHITECTURE” traje do 15. prosinca ove godine poziva sve arhitekte, dizajnere i dizajnere interijera i u Hrvatskoj na kreiranje svoje vizije ulaza u privatni stambeni prostor, koristeći izabrane Oikos proizvode iz 6  postojećih kolekcija i 100 završnih obrada u kojima se izrađuju.  Jedna vrata, nekoliko u nizu, wall&door rješenja, sve je dozvoljeno u dimenzijama prostora 8x10m, maksimalne visine 6m; bitno je da ulazni dio bude originalan, privlačan, funkcionalan i naravno zaštićen.

U prošlogodišnjem sudjelovalo je više od 800 profesionalaca sa svih strana svijeta.

Inspiraciju i katalog izabranih do sad odrađenih projekata diljem svijeta, među ostalima i u Zagrebu, moguće je pronaći na http://vratadizajn.hr/suradnja/arhitekti/ a pristupne materijale i više informacija zatražite na [email protected]

Natječaj će biti zatvoren 15. prosinca, nakon čega će stručna komisija u sastavu: dizajner i profesor Mr. Riccardo Blumer, glavni urednik magazina THE PLAN Nicola Leonardi OIKOSov dizajner Paolo Rossi, pregledati sve pristigle radove i izabrati najbolji. Prema pobjedničkoj skici OIKOS će pripremiti pravu, živu maketu i izložiti ju u okviru svog izložbenog prostora na predstojećem MADE EXPO 2015, u Milanu između 18. i 21 ožujka 2015. Također, pobjednička skica zadanog ulaznog prostora koristit će se u OIKOSovim daljnjim promotivnim i marketinškim aktivnostima u 2015. Godini.

Točno na staru godinu, 31.12. bit će poznato ime pobjednika.

Svoj otklon u inovaciji i dizajnu, posebnim “custom made” rješenjima te tehnologiji izrade OIKOS otkriva kroz zaslužen slogan ‘arhitektura ulaza’ jer zaista je poseban.

Kolekcije pogledajte na http://vratadizajn.hr/