iz predstave Crvene cipelice u GK Žar pticaHans Christian Andersen u jednoj od svojih najljepših priča oživio je Crvene cipelice. Na nogama siromašne djevojčice Karin one su postale simbol ljubavi, dara,  predanosti, ali i odricanja. Andersen je bio i ostao nepresušna inspiracija i polazište mnogim autorima pa tako i Gradskom kazalištu Žar ptica.

Crvene cipelice na scenu Žar ptice postavila je Dubravka Crnojević Carić koja je 2003. godine napravila dojmljivu predstavu Duga Dinka Šimunovića. Na Crvenim cipelicama su još radili dramaturginja Tajana Gašparović, scenograf Miljenko Sekulić, kostimograf  Irena Sušac. Igraju: Nika Mišković, Natalija Đorđević, Ante Krstulović, Slavica Jukić, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Nataša Kopeč, Mitja Smiljanić i Petra Kurtela.

Pretpremijerne izvedbe predstave su: u nedjelju 03.04. u 11 sati,  u ponedjeljak 04.04. u 10 sati i 11.30 sati, u utorak 05.04. u 10 sati i 19 sati i srijedu 06.04 u 10 sati. Premijera predstave bit će u četvrtak 7. travnja u 19 sati.