U najluksuznijem kinu u Hrvatskoj, Kaptol Boutique Cinema By CineStar, održana posebna projekcija filma ”Kralj Arthur: Legenda o maču”. Akcijska avantura redatelja Guya Ritchieja privukla je veliki broj poznatih osoba iz hrvatskog javnog života, pa su tako na premijeri bili nazočni Renata Sopek, Mirjana Mikulec, Damir Kedžo i Jelena Žnidarić Zsa Zsa, Kristina Krepela, Dean Pelić te Vitezovi Zelingradski, koji su se sjajno uklopili u ovu starovjekovnu vitešku priču.

Kristina Krepela 2

Film prati priču mladog Arthura, koji nakon što mu otac bude ubijen, a zli stric Vortigern nasilno preuzme krunu, izgubi nasljeđe te se nađe na nemilost mračnih ulica grada. Život mu se u potpunosti promijeni kada izvuče mač Excalibur iz kamena i sazna pravu istinu o svome porijeklu. Arthur uz pomoć prijatelja kreće u epsku bitku za povratak prijestolja i najslavniji mač u povijesti.

“Kralj Arthur” još je jedan fantastičan uradak redateljskog genija Guya Ritchie-ja koji ponovno oduševljava! Film je sjajan i po mojem mišljenju apsolutno dovršen i kompletan u svim segmentima i zaokružen u cjelinu. Glazba je genijalna, glumci apsolutno uronjeni u ono što rade i, ono što mi se najviše sviđa, jest to što je redatelj ostao apsolutno vjeran sebi i svojem rukopisu. Film je prava poslastica”, govori nam oduševljeno Kristina Krepela.

Kralj Arthur 1

Redatelj Guy Ritchie (‘The Man from U.N.C.L.E.,’ ‘RocknRolla’, oba nastavka o Sherlock Holmesu) unio je u ovu poznatu vitešku priču elemente magije i fantazije, kao i svoj dinamični stil režije, u kojem se izmjenjuju ubrzani kadrovi, brzi dijalozi i sjajni soundtrack.

Par zanimljivosti od redatelju:

  • Sin Rocco rođen je u braku s Madonnom
  • Disleksičar je
  • Napustio je školu s 15 godina
  • Ima crni pojas u džudu
Izvor: www.imdb.com
Izvor: www.imdb.com

Glavna uloga pripala je Charlie Hunnamu, koji je široj publici poznat po ulozi u hvaljenoj seriji ‘Sinovi Anarhije’. Britanski glumac Jude Law pojavljuje se u ulozi njegovog strica Vortigerna, a Eric Bana glumi Arthurovog oca.

Kralj Arthur 3

Foto: Bojan Zibar