Početna Izbor Premijera predstave za djecu “Hrvatske vile i vještice” Kazališta Prijatelj

Premijera predstave za djecu “Hrvatske vile i vještice” Kazališta Prijatelj

U utorak, 3. studenog 2020. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu “Hrvatske vile i vještice” Kazališta Prijatelj.

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki. Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima.

Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča  izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

  • Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
  • Scenski pokret: Maja Đurinović
  • Glume: Anja Đurinović Rakočević, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar
  • Produkcija: Kazalište Prijatelj

PRETPREMIJERA PREDSTAVE ĆE BITI U PETAK, 30. LISTOPADA 2010. U 18 SATI. ZA NAVEDENI DATUM ULAZNICE SU U PRETPRODAJI

 https://cekate.hr/program/hrvatske-vile-i-vjestice-predstava-namijenjena-djeci-4/ 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here