U petak, 5. srpnja u 21 sat u atriju Galerije Klovićevi dvori bit će premijerno izvedena komična jednočinka talijanskog skladatelja Ermanna Wolfa-Ferrarija Suzanina tajna, pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića i u režiji Saše Broz. U predstavi nastupaju Josipa Bilić i Ivana Lazar (Susanna, grofica), Matija Meić i Siniša Hapač (Gil, grof), Andrija Nazlić (Sante, sluga) te Gloria Dubelj (Sobarica).

Suzanina tajna skladana je 1909., a njezin kompozitor slavu je stekao u prvim desetljećima prošloga stoljeća svojim komičnim jednočinkama uvelike temeljenim na djelima Carla Goldonija. Radnja se vrti oko Suzane, čiji muž sumnja u njezinu nevjeru. Prvo mu se učinilo da ju je vidio na ulici, a onda je namirisao duhan u kući što ga naposljetku dovodi do zaključka kako mu supruga ima ljubavnika. U ludom tempu, s mnogim komičnim situacijama, pratimo razvoj intrige koja kulminira na samome kraju, no ipak se sve sretno završava.

Scenografkinja predstave je Sara Haas, kostimografkinja Mia Popovska, koreografkinja Nastasja Štefanić Kralj, a oblikovatelj rasvjete Aleksandar Čavlek. Opera je na rasporedu 6., 8. i 9. srpnja u diptihu s operom jednočinkom Stanac Jakova Gotovca, a izvedbama će osim maestra Ive Lipanovića ravnati i Josip Šego.