Blitz i Disney Hrvatska,zajedno sa partnerom premijeredm drogerie markt Hrvatska,su jučer u Kaptol Boutique Cinema okupili mnoge ljubitelje dugo očekivanog animiranog nastavka nastalog u suradnji popularnog studija Disney i Pixar, naziva „Izvrnuto obrnuto 2“. Posebnost ove premijere je da su svoje glasove znanim animiranim likovima posudili poznati hrvatski glumci i infleunceri među kojima su i Judita Franković Brdar, Biserka Ipša-Kunčević, Marko Makovičić, Iva Šulentić, Bojan Navojec, Neva Serdarević, Jelena Miholjević, Frano Mašković, Amanda Prenkaj, MIACH, Niko Čuturić, Leona Paraminski, Ella Dvornik, Mara Picukarić, Mirela Brekalo-Popović te brojni drugi.

A upravo podršku kolegama i među prvima koji su pogledali animiranu avanturu koja je osvojila srca diljem svijeta bili su i Edo Majka, Antonija Šola, Lucija Lugomer, Ida Prester, Zlata Mück Sušec, Meri Goldašić, Dorin Zelenika, Sementa Rajhard, Zoran Pribičević, Petra Kurtela, Danijela Pintarić te mnogi drugi.

Ja sam stara Nostalgija i drago mi je da je prikazano kako čovjek može patiti i biti nostalgičan za nekim vremenom, prijateljima kojih više nema, za stvarima koje su voljeli u životu. Kroz ovaj film jako puno se može naučiti, a ujedno i jako dobro zabaviti.“ – istaknula je poznata hrvatska glumica Mirela Brekalo – Popović koja je posudila glas za likove Nostalgija i Mamin Bijes.

U prvom smo nastavku upoznali emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje koje su se morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, a sada kada Rajka postaje tinejdžerica život joj postaje još više emotivno zahtjevan. Sreća, lik koji je spretno oživjela poznata hrvatska glumica Judita Franković Brdar, se vratila i spremna je uhvatiti se u koštac s tinejdžerstvom – radosnim usponima, suznim padovima, burnim frustracijama, mučnim promjenama i zastrašujuće neugodnim trenucima koje nudi Rileyin novi tinejdžerski svijet.

Ovaj dječji animirani film mi je u top pet Pixarovih radova. Način na koji su objasnili djeci i odraslima kako emocije funkcioniraju i koje sve stvari povlače u našem mozgu je zaista maštovit i iznimno koristan.“– zaključio je poznati glazbenik Edo Majka.

A upravo nova emocija, Tjeskoba unosi nemir u Rileyin um. Ona je poput snopa iscrpljene energije, uvijek budna i entuzijastično se brine o svim mogućim negativnim ishodima. Njezin cilj je osigurati da je Riley spremna suočiti se sa svim izazovima. Pojavljuje se i Zavist, koja je čvrsto odlučna u svojoj ljubomori prema tuđim stvarima. Stalno je ljubomorna na ono što drugi posjeduju i ne stidi se izražavati svoje želje. Tu je i letargična Dosada koja često dodaje dozu tinejdžerske apatije Rileyinoj osobnosti te Sram kojemu je najdraže ostati u sjeni.

“Znam da ću plakati, ali treba pustiti emocije. Ovo je jedan prekrasan emotivan film i ponosna sam i sretna što sam imala priliku sudjelovati na ovom ostvarenju.” – pojasnila je hrvatska glumica Amanda Prenkaj.

Uz navedene poznate hrvatske zvijezde, oživljavanju likova pomogli su i Frano Ridjan, Goran Maluš, Rina i Neva Serdarević, Mladen Vujčić, Filip Križan, Ida Bedenik, Filip Riđički, Elizabeta Kukec, Elena Pribičević, Ana Ćapalija, Helena Novosel, Nikica Viličić, Goran Vrbanić i Luka Starman.

Iako svakodnevno volimo stavljati maske, ovaj film nosi dobru poruku da emocije uvijek trebamo izraziti i da uvijek treba biti slobodan u njima.” – istaknulaje pjevačica i glumica Danijela Pintarić, dok je njena kolegica Antonija Šola dodala: „Sve me previše dira, hipersenzibilna sam pa će mi ovaj animirani film dobro doći da se malo prizemljim.“

Film  „Izvrnuto obrnuto 2“ režirao je Kelsey Mann, a producirao Mark Nielsen uz glazbu Andree Datzman, a  kako izgleda kada glasove za najpopularniju animiranu dječju komediju posude poznate hrvatske zvijezde možete pogledati od danas, 13.lipnja u svim kinima, u distribuciji Blitz filma. Ulaznice potražite na blagajnama kina ili njihovim web stranicama.